Κέντρισε το ενδιαφέρον η βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του ΚΚΕ για την Πανδημία

https://webmail.trikalafocus.gr/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=23132&_part=3&_action=get&_extwin=1&_framed=1&_mimewarning=1&_embed=1

Κέντρισε το ενδιαφέρον η βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του», επιστημονικές, ιδεολογικές και πολιτικές πλευρές της αντιπαράθεσης με ένα σύστημα που σκοτώνει, από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη από την Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ. Την παρουσίαση έκανε η Μαριλένα Κωτσαντή, μέλος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Μ. Κωτσαντή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «το ΚΚΕ είχε τη δική του μεγάλη συμβολή για να πιστέψει ο λαός ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο αν μαζί με τα μέτρα προστασίας συνέχιζε να παλεύει, να αγωνίζεται, να οργανώνεται και ταυτόχρονα να μην υποκύψει στην οργανωμένη τρομοκρατία από το κεφάλαιο, τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ περί “ατομικής ευθύνης”. Η κυβέρνηση και όλοι οι πυλώνες του συστήματος από την πρώτη στιγμή κρύφτηκαν πίσω από την ατομική ευθύνη για να αποκρύψουν την ευθύνη του κράτους, την κυβερνητική ευθύνη».

Πρόσθεσε ότι «δυόμιση χρόνια μετά είναι πολύ περισσότερο ορατό πως η πανδημία αξιοποιήθηκε για να ενταθεί η καταστολή απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.  Άλλωστε, η νομοθέτηση των αντεργατικών μέτρων και η επιβολή τους από την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς πάνε χέρι-χέρι με την ένταση του αυταρχισμού για την καταστολή των αντιδράσεων συνδικάτων και εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που το καταδικάζουμε και από τη σημερινή εκδήλωση είναι η παραπομπή σε δίκη της Αφροδίτης Ρέτζιου, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, που είναι κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με αφορμή συγκέντρωση των υγειονομικών στις 24/9/2020 έξω από το Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και “συμμόρφωσης” των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον ματώνει».

Τελειώνοντας ανέφερε ότι «οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία με τέτοια οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία. Ο πρόλογος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην έκδοση τεκμηριώνει τι μπορεί να διασφαλίσει ο σοσιαλισμός, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, η εργατική εξουσία και από ποια κοσμοθεωρητική αντίληψη αντιμετωπίζει το Κόμμα το θέμα της υγείας.

Το μέτωπο της Υγείας είναι βασικό μέτωπο πάλης όλου του λαού γιατί σχετίζεται συνολικά με τους όρους ζωής του. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και ελπίζουμε η έκδοση που παρουσιάζουμε σήμερα να συμβάλει έστω και λίγο στη νικηφόρα έκβαση του».

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Γιώργο Γκάνια, γραμματέα του Συλλόγου Νεφροπαθών – Αιμοκαθαρώμενων Ν. Τρικάλων, Ντίνο Τσόγια, αντιπρόεδρο του Συλλόγου ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία, Στέλλα Κριμνιώτη, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Ξενοδοχείων και Επισιτιστικών υπηρεσιών, Βάιο Τάσιο, γενικό γιατρό, πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ), Ευαγγελία Στεργίου, εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και Κώστα Μανώλη, μέλος του συλλόγου κινητικά αναπήρων, ιδρυτικό μέλος και αθλητής στο μπάσκετ με καρότσι στο Σύλλογο «Αστέρας» Τρικάλων, που μετέφεραν πολύτιμη πείρα από την καθημερινότητά τους στην πανδημία, τις διεκδικήσεις και αγώνες τους για αξιοπρεπή ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες του σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ που αποτιμώνται στην έκδοση «ΠΑΝΔΗΜΙΑ Covid-19 , ο Καπιταλισμός στη Δύση του».

Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia