Καθόλα προβλεπόμενη η Λαϊκή της Δευτέρας – απομακρύνθηκαν 2 παραγωγοί

Σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες για την δημόσια υγεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν η Λαϊκή αγορά της Δευτέρας στην πόλη των Τρικάλων. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας κατέδειξαν την πλήρη συμμόρφωση των παραγωγών, καθώς διαπιστώθηκε τήρηση της απόστασης των 5 μέτρων ανάμεσα στους πάγκους, ενώ μειώθηκαν κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί.

Επίσης, οι παραγωγοί παρείχαν και σήμερα στους καταναλωτές γάντια μιας χρήσης, ζητώντας σε ορισμένες περιπτώσεις να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα υπήρξε επάρκεια αγαθών, ενώ μόλις δυο παραγωγοί απομακρύνθηκαν καθώς δεν ήταν στη λίστα των ονομάτων που γνωστοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Στις λαϊκές επιτρέπεται να πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia