Και στη Φαρκαδόνα εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό

Άρχισε η διαμόρφωση του χώρου στο Κέντρο Υγείας ενώ αναμένονται και ειδικά ψυγεία στα οποία θα διατηρείται το εμβόλιο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στο Κέντρο Υγείας της Φαρκαδόνας, το οποίο θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του covid19. Ήδη η διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας ξεκίνησαν την διαμόρφωση χώρων αλλά και λοιπές ενέργειες, βάσει των κατευθύνσεων που παρέχονται από την 5η ΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» Το πρωί της Παρασκευής το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας επισκέφτηκε ο συντοπίτης,  υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Τσιαούσης, ο οποίος ξεναγήθηκε και επιθεώρησε τους χώρους της τοπικής νοσηλευτικής μονάδας. Κατά την επίσκεψη ο κ. Τσιαούσης ενημερώθηκε από την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Βιολέτα Ροκκά για τις ενέργειες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, αλλά και για εκείνες που αναμένονται προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη του εμβολιασμού. Στόχος τόσο της διοίκησης, όσο και της 5ης ΥΠΕ στα μικρά εμβολιαστικά κέντρα, οι προετοιμασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα. Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιαούσης με την ολοκλήρωση της διευθέτησης των χώρων, στο Κέντρο Υγείας αναμένεται να παραδοθούν και τα ειδικά ψυγεία στα οποία θα φυλάσσονται τα σκευάσματα των εμβολίων που απαιτούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως ανέφερε και η κα Βιολέτα Ροκκά στο Κέντρο Υγείας θα εμβολιάζονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας. Ωστόσο το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας έχει στην αρμοδιότητά του και τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Εστιαιώτιδας. Οι κάτοικοι αυτών των χωριών (Μεγαλοχώρι, Πατουλιά, Χρυσαυγή, Ζηλευτή, Λόγγος κ.α) θα εμβολιάζονται στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Ζηλευτής, το οποίο θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαούση και την κα Ροκκά, στόχος τόσο της 5η ΥΠΕ, όσο και του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, ο εμβολιασμός όσο δυνατό μεγαλύτερου αριθμού πολιτών προκειμένου να θωρακιστούν και να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

Οι εμβολιασμοί θα διεξάγονται καθημερινά επί ένα δωδεκάωρο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, από το υπάρχον προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.

Εποικοδομητική συζήτηση με όλο το προσωπικό

Πέραν του θέματος του εμβολίου, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους γύρω από τυχόν προβλήματα που ταλανίζουν την νοσηλευτική μονάδα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσιαούσης ενημερώθηκε από την διευθύντρια, αλλά και τις αιρετές των Δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων κ.κ. Ελένη Στεργίου – Μπότη και Γεωργία Κοτρώνη-Μπαλοδήμου, οι οποίες εργάζονται στο Κέντρο Υγείας στο Μικροβιολογικό και Οδοντιατρικό Τμήμα. Οι τρεις τους μετέφεραν ελλείψεις στα τμήματα που απασχολούνται για τις οποίες υπήρξε δέσμευση για άμεση υλοποίηση. Τόσο οι κ.κ. Ελένη Στεργίου – Μπότη και Γεωργία Κοτρώνη-Μπαλοδήμου, όσο και όλο το προσωπικό δεσμεύτηκαν ότι από τον ερχόμενο μήνα θα δώσουν όλοι μαζί την μάχη του εμβολιασμού, συμβάλλοντας για την άρτια και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της διαδικασίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia