Καλαμπάκα: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στον χώρο της Πλατείας Δημαρχείου Καλαμπάκας, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας της Καλαμπάκας από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων.

Τα στελέχη των δυο φορέων ενημέρωσαν τους δημότες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δυο δομών με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ώστε να υπάρξει πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των γυναικών της περιοχής, για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων. Επίσης, υπήρξε και ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας που αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς του Δήμου, όσον αφορά τη διασύνδεση και την παραπομπή των αιτημάτων των δημοτών με όλους τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες και των δυο δομών παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Επίσης, έγινε ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και λοιπών υπηρεσιών του Δήμου από την κα Τζήκα Χρυσάνθη, Κοιν. Λειτουργό του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Τρικάλων, για την δράση της δομής και συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής μελλοντικά και άλλων δράσεων παρακίνησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της κακοποίησης των γυναικών, καθώς και την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες, το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή : 08:00π.μ-16:00μμ, Δ/νση: Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς(Έ ΚΑΠΗ-απέναντι από τη ΔΕΗ) Τηλ: 24310-27943Email: skg@trikalacity.gr

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και βασίζεται σε τρεις πυλώνες που είναι η υποδοχή, ενημέρωση και η υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της πόλης και τέλος η παροχή υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Διεύθυνση: Ηπείρου και Πυθαγόρα (ισόγειος χώρος 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας) τηλέφωνο επικοινωνίας 24320 78661, e-mail: kentro_koinotitas@dimosmeteoron.com, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 7:00 – 15:00

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia