Καλαμπάκα: Με κατάνυξη έγινε η υποδοχή της εικόνας της Σταυρώσεως

Με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, σήμερα το απόγευμα στις 6:30 στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας έγινε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Σταυρώσεως του Χριστού (η μία όψη της αρχαίας αμφίπλευρης), η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Κατόπιν, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ψάλθηκε ο μέγας Εσπερινός της ημέρας με Αρτοκλασία και επακολούθησε ο Παρακλητικός Κανόνας του Τίμιου Σταυρού.

Αύριο Κυριακή θα ψαλθεί (7.30 – 9.00) ο Όρθρος, στο τέλος της Δοξολογίας θα γίνει η περιφορά του Σταυρού και η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και κατόπιν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα ψαλθεί ο Δ’ (τέταρτος) Κατανυκτικός Εσπερινός, μικρή Δέησις και αμέσως κατόπιν η ιερά εικόνα θα επιστραφεί στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος και θα μετάσχουν Κληρικοί , οι Ιερείς της πόλεως και άλλοι Εφημέριοι.

tameteora.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia