Κατερίνα Παπακώστα – Ανασκόπηση Φεβρουαρίου 2023

Ανασκόπηση Φεβρουαρίου Ο φετινός Φεβρουάριος θα μείνει αναμφίβολα στη μνήμη όλων των Ελλήνων με μία βαριά σκιά. Αυτή του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Λίγο μετά τους εορτασμούς για μία νέα δημιουργική χρονιά, μία τραγωδία που ο νους αρνείται να συλλάβει, μας υπενθυμίζει πως πρέπει να δουλεύουμε ακούραστα και να επαγρυπνούμε, για να μην επιτρέπουμε σε λάθη του παρελθόντος, να στοιχειώνουν το παρόν και το μέλλον μας. Στη μνήμη των νέων παιδιών, αλλά και όλων όσων τόσο αδόκητα έχασαν την ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, που αποτελεί γροθιά στο στομάχι του πολιτικού συστήματος, οφείλουμε, αφού αναγνωρίσουμε επιτέλους τα λάθη και τις παθογένειές μας διαχρονικά και αφού εντοπίσουμε τα αίτια της τραγωδίας και αποδοθούν οι ευθύνες στους αποκλειστικά υπεύθυνους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να σφίξουμε πράγματι τα δόντια μας και να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά, ώστε ποτέ, ποτέ ξανά, να μην χρειαστεί σε αυτόν το πολύπαθο τόπο, να ειπωθεί το σύνθημα “ήταν η κακιά η (χ)ώρα”… Με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο «ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΑΖΙ – ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ», για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, δίνουμε φωνή στα παιδιά και στις οικογένειες των παιδιών που γίνονται θύματα σχολικού εκφοβισμού και βίας.
Μέσω μίας δομημένης δέσμης μέτρων και εργαλείων που έχουν στόχο την πρόληψη: Δίνεται η δυνατότητα επώνυμης και ανώνυμης καταγγελίας των περιστατικών μέσω της δημιουργίας μίας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του συντονισμού ενός δικτύου Ομάδων Δράσης, επιφορτισμένων με την αρμοδιότητα ελέγχου των καταγγελιών που υποβάλλονται. Και δεν μένουμε εκεί.

Ενισχύουμε την εκπαιδευτική κοινότητα μέσω της παροχής ενημερωτικού υλικού, αλλά και της διοργάνωσης επιμορφωτικών προγραμμάτων που έχουν στόχο να προετοιμάσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση ανάλογων περιστατικών.

Ζούμε Αρμονικά Μαζί. Σπάμε τη σιωπή. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή, αλλά ταυτόχρονα και υψηλή ευθύνη η τοποθέτησή μου, από τους επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως κεντρικής ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ στο εξαιρετικής σημασίας ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του Υπουργείου Παιδείας , για την ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ και τον ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ και τους ευχαριστώ θερμά για ακόμη μια φορά ,για την εμπιστοσύνη τους αυτή.
  Δείτε όλες τις ομιλίες μου στην Βουλή των Ελλήνων εδώ Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο “ΣΤΑΓΩΝ”, στην εκπομπή “Εδώ Καλαμπάκα” και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκιάτα, στις 7 Φεβρουαρίου 2023. Ακούστε εδώ. Τοποθέτησή μου στη Ραδιοφωνική Λέσχη, στην εκπομπή “Λόγια του Αέρα” και την δημοσιογράφο Ευαγγελία Σωτηρίου, στις 7 Φεβρουαρίου 2023. Ακούστε εδώ. Δώσαμε ήδη αύξηση 10% στους γιατρούς του ΕΣΥ και έχουμε υποσχεθεί ότι στην επόμενη τετραετία πρώτη στόχευσή μας θα είναι  η αποκατάσταση και η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και των εκπαιδευτικών και τη περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού έτσι ώστε να φθάσουμε στο μέσο όρο του #ευρωπαϊκού μισθού.
  Συζητείται το νομοσχέδιο για το Υπουργείο Άμυνας, όπου ρυθμίζονται στρεβλώσεις στη μισθοδοσία των αποστράτων και όχι μόνο.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις ψηφοφορίες και τις συζητήσεις στη Βουλή. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα σύγχρονο κράτος, είναι ευθεία αμφισβήτηση του κοινοβουλευτισμού, ευθεία βόμβα στη Δημοκρατία και στο κράτος δικαίου και θυμίζει ανώριμες συμπεριφορές. Δείτε όλες τις συνεντεύξεις εδώ Με τους εκπροσώπους της Εξωτερικής Φρουράς Καταστημάτων Κράτησης Τρικάλων, στην πολύ όμορφη βραδιά, που διοργάνωσαν για την κοπή της πίτας τους, στο κέντρο Τζάκι στον Παλαιόπυργο Τρικάλων. Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου ΤΥΡΑΣ. Υγεία και ευημερία στην οικογένεια Σαράντη που με τίμησε με την πρόσκληση και σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου!  Δείτε τις φωτογραφίες Με τους εκπροσώπους τοπικών συλλόγων, γιορτάσαμε την έλευση του νέου χρόνου, ανταλλάσσοντας ευχές για μία νέα δημιουργική χρονιά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την κοπή της παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμητική πρόσκληση:  Σύλλογος Γυναικών Μεγαλοχωρίου Πλειάδες, Εξωτερικοί Φρουροί Καταστημάτων Κράτησης, Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμαριναίων, Μορφωτικός Σύλλογος Βαθυρρεύματος, Ευεργετικός Σύλλογος Γαρδικίου Αθαμάνων – Οι Άγιοι Ανάργυροι, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πύρρας, Εταιρεία Kotoulas Energy s.a. & Thessaly Gas, Σύλλογος Κρητών, Νομού Τρικάλων “ο Ψηλορείτης”, Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων, ΕπαγγελματοΒιοτεχνών – Εμπόρων Ν. Τρικάλων, Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων, Ένωσης Γκαραγκούνηδων Τρικάλων, Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Τρικάλων, Σύλλογος Γυναικών Γριζάνου Στην ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, στο Ananti City Resort, με τους: Έλενα Ράπτη, Βούλα Πατουλίδου, Ιωάννης Μπρατάκος, Σοφία Ζαχαράκη, Στέλλα Μπίζιου, Μαρίνα Κοντοτόλη & Βασίλης Γιαγιάκος. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Τρικάλων επιτελεί ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής προσφοράς στον νομό μας και, με την αμέριστη συνδρομή όλων μας, μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανακούφιση όσων δίνουν τον δικό τους αγώνα ζωής. Δείτε περισσότερα εδώ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia