Κατερίνα Παπακώστα: Για τις συντάξεις στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη.

Με επίκεντρο στην ατζέντα της το θέμα της ταχείας απονομής συντάξεων και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την καταβολή των αναδρομικών, η κα. Παπακώστα επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη.

Επιπλέον, η Τρικαλινή Βουλευτής του μετέφερε την αγωνία, που εισπράττει από τους πολίτες για την συνταξιοδότησή τους και ειδικά όσον αφορά την έκδοση των αναπηρικών συντάξεων.

Αναφορικά με τα ανωτέρω ο Υπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή, πως το 2020 εκδόθηκαν 30% παραπάνω συντάξεις σε σχέση με το 2019 και γίνεται μεγάλη προσπάθεια αύξησης αυτού του ποσοστού για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπρόσθετα, μέχρι τέλος Οκτώβριου, ο Υπουργός επεσήμανε πως θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, προσθέτοντας ότι θα καταβληθούν και οι αυξήσεις, που προβλέπει ο Νόμος Βρούτση. 

Ακόμη, η κα. Παπακώστα τόνισε εμφατικά στον Υπουργό το θέμα των καθυστερήσεων των αναπηρικών συντάξεων, οι οποίες ήρθαν από τις περιφέρειες, προκειμένου να γίνει η απονομή τους από το e-ΕΦΚΑ των Αθηνών. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε την Βουλευτή, ότι το θέμα αυτό θα δρομολογηθεί το ταχύτερο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia