Κατερίνα Παπακώστα |Εξεταστική Επιτροπή: «Κακοστημένο επικοινωνιακό σόου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που απέτυχε παταγωδώς»

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ΜΜΕ και τις Δημοσκοπήσεις, κατά την οποία τα κόμματα παρουσίασαν τα Πορίσματά τους, τοποθετήθηκε η Εισηγήτρια της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα. Παρουσιάζοντας συνοπτικώς το Πόρισμα από την πλευρά της πλειοψηφίας, η κα. Παπακώστα τόνισε πως «απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας, η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, για τις υπό κρίση υποθέσεις, ενώ για μια ακόμη φορά η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υφάνει σκάνδαλα ,να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της και να καταστήσει την Κυβέρνηση υπόλογη χειραγώγησης των ΜΜΕ και να αποδομήσει το Κυβερνητικό έργο, κατέπεσε παταγωδώς.»

Επιπρόσθετα, επεσήμανε πως σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμπεριληφθεί και η δική του κυβερνητική θητεία, ήτοι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, στην υπό εξέταση περίοδο, γεγονός που εγείρει σοβαρές υπόνοιες αδιαφάνειας. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την θέση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι η ύφανση πολιτικών σκανδάλων, προσπαθώντας έτσι να καλύψει το κενό, που αφήνει η ανεπαρκής πολιτική του.

Ακόμα, σχετικά με την εφημερίδα Documento, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ακροαματική διαδικασία επέδειξε ιδιαίτερο, αν όχι αποκλειστικό ενδιαφέρον, δίδοντας την εντύπωση ότι το μοναδικό αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αυτό, δεν περιελήφθη στην λίστα των Μέσων για την εκστρατεία ενημέρωσης, κυρίως διότι ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα προστασίας έναντι του κορωνοϊού, που ήθελε να περάσει η καμπάνια. Ενδικτικά: «Από το “Μένουμε Σπίτι”, στο “Μένουμε Ταπί”», «Κορωνοϊός, κοροϊδοϊός», «Μάσκα – Φίμωτρο». Επιπλέον, η κα Παπακώστα υπογράμμισε και το γεγονός πως η εν λόγω εφημερίδα δεν είναι καν μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), και δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία κυκλοφορία της, πράγμα το οποίο εγείρει ζήτημα αδιαφάνειας.

Τέλος σχετικά με τον έλεγχο της Opinion Poll η κα. Παπακώστα εξήγησε πως, «Δεν υπήρξε καμία προσφυγή στην Ελεγκτική Αρχή Δημοσκοπήσεων ή καταγγελία σχετικά με διενεργηθείσες δημοσκοπήσεις της. Εν αντιθέσει με τις εταιρείες «Vox Pop», «Common View», όπου η Ελεγκτική Αρχή, εξέτασε θέματα και τα έστειλε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.»

Η Βουλευτής έκλεισε λέγοντας, «Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, κατέπεσαν παταγωδώς όλοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι μοναδικός της στόχος ήταν η πολιτική στοχοποίηση, σπίλωση και δίωξη πολιτικών αντιπάλων, χωρίς ωστόσο να υφίσταται, όχι μόνον η ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, αλλά αυτή ακόμη η ύπαρξη νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων με αποτέλεσμα από τις πρώτες ακόμη συνεδριάσεις της Επιτροπής, να καταφανεί πλήρως το άτοπον, το προσχηματικόν και το άνευ αντικειμένου και ουσίας της όλης διαδικασίας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia