ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Messy play, ο φυσικός τρόπος παιχνιδιού

ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ: Η…δημιουργική απασχόληση.

Messy play, ο φυσικός τρόπος παιχνιδιού…

Το Messy Play δεν είναι απλά μια δραστηριότητα, που δημιουργήθηκε από τους ενήλικες για να την προσφέρουμε στα παιδιά. Είναι, όπως πολύ σωστά μας λέει o George Szekely, μια ανάγκη των παιδιών για δημιουργικά πειράματα, χρησιμοποιώντας διάφορες ουσίες με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας και της εξερεύνησης!!

Ακόμη και εάν δεν χρησιμοποιήσουμε messy παιχνίδια, τα παιδιά από μόνα τους είναι σε θέση από μικρή ηλικία να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια. Εξαιτίας των αισθητηριακών ερεθισμάτων τους και την ανάγκη τους για δημιουργία και εξερεύνηση! Εμείς με την σειρά μας και τις αντιδράσεις μας στα παιχνίδια έχουμε ενεργή συμμετοχή στο εάν το παιχνίδι θα αποτελέσει ικανό για να προσφέρει στο παιδί τα συναισθήματα της χαράς και της ικανοποίησης!

Επομένως, όταν τα παιδιά αναζητούν την άσκηση της φαντασίας τους και την έκφραση της δημιουργικότητας τους σε ουσίες και υλικά, ας προσπαθούμε να χαιρόμαστε για τη δημιουργική τους ορμή και περιέργεια. Ας μάθουμε να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μπορούν να εξερευνούν και να παίζουν χωρίς να ενοχλούμαστε! Και πού και πού, ας βάζουμε και τον εαυτό μας μέσα σε αυτά τα παιχνίδια, σαν μικρά παιδιά και εμείς να χαιρόμαστε τη ζωή στο εδώ και τώρα, χωρίς φόβους και δισταγμούς!

Ο εκπαιδευτικός  του ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ

                                              Φέκος Θεόδωρος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia