ΚΙΝΑΛ – Ν.Ε. Τρικάλων: Για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

 
H 8η Μάρτη, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και αποτελεί ημέρα μνήμης του διαχρονικού αγώνα του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών για ισότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμό, ίσες ευκαιρίες και βιώσιμες συνθήκες εργασίας, ίσες αμοιβές και αξιοκρατία. Αποτελεί ημέρα τιμής για τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας: μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, επιστήμονας, αγρότισσα, οικοκυρά, ενεργή πολίτης. 
Ωστόσο, την φετινή 8η Μάρτη, καλούμαστε να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να μαστίζεται από την πανδημική κρίση, και με τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή, με το βλέμμα όλων μας να είναι στραμμένο στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό: Στις γυναίκες της Ουκρανίας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, για να διασώσουν τα παιδιά τους από τον θάνατο. Στις γυναίκες της Ουκρανίας που δέχθηκαν πυρά, στις γυναίκες της Ουκρανίας που μάχονται για την υπεράσπιση της πατρίδας τους.
Οι γυναίκες αποδεικνύουν καθημερινά τις ικανότητες και τις δυνάμεις τους: Είναι η ώρα οι γυναίκες, με τις δυνάμεις που διαθέτουν, να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα ειρήνης, για ένα ευοίωνο και θαλερό μέλλον ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ!
Το 2021 ήταν μία χρονιά δραματική για την Ελλάδα σε επίπεδο δολοφονιών γυναικών εξαιτίας της έμφυλης βίας. Οι γυναίκες πρέπει να σπάσουν τον κύκλο της έμφυλης βίας – ενδοοικογενειακής, συντροφικής, σεξουαλικής – και τα έμφυλα στερεότυπα, να ενισχύσουν τη θέση τους στην λήψη των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων, να κατακτήσουν την ίσες αμοιβές, να προτάξουν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεσή τους, την ελευθερία τους, την παρεμπόδιση του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας ανθρώπων, να διασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή τους στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.
Το Κίνημα Αλλαγής με την αείμνηστη Πρόεδρο μας Φώφη Γεννηματά, η οποία υπήρξε γυναίκα με πολλαπλό ρόλο, αγωνίστρια και πάντοτε παρούσα στα ζητήματα των γυναικών, παρενέβη ζητώντας την λήψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Την 8η Μάρτη το μήνυμα είναι ένα: Οι γυναίκες είναι ενωμένες και παλεύουν για Ειρήνη, Δημοκρατία, Ισότητα, Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα!
 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia