Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας

   Το Σάββατο 13 Μαρτίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, αποτελούμενο από τον Βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο, από τον πρώην Βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Χάιδο και τα μέλη της Ν. Ε  Θανάση Ξάφο, Ορέστη  Σιώχο και Δημήτρη Στάμο, επισκέφθηκε ξανά τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας τα οποία επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους η Κρήνη, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σπύρο Μάγγο και ενημερώθηκαν για την πορεία της απογραφής των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη στέγαση και την παροχή των αποζημιώσεων που προβλέπονται για τις πληγείσες οικογένειες.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στην Πηνειάδα, όπου τους υποδέχτηκαν κάτοικοι της κοινότητας, οι οποίοι μετέφεραν τα αιτήματά τους για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των κοντέινερ που θα στεγαστούν οι σεισμόπληκτες οικογένειες του χωριού, καθώς και για την άμεση καταβολή του επιδόματος ενοικίου και του ποσού της αποζημίωσης για τις οικοσυσκευές  που έχουν καταστραφεί.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Ζάρκο και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είχε την ευκαιρία να δει την πρόοδο των εργασιών για την τοποθέτηση των προσωρινών οικίσκων που θα φιλοξενηθούν οικογένειες, των οποίων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατοίκητα.

Τελικός προορισμός της περιοδείας, υπήρξε το Γριζάνο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ παρακολούθησαν την εγκατάσταση των πρώτων κοντέινερ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

 Στη συνέχεια συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας  κ. Σπύρο Αγναντή και την Πρόεδρο κ. Ευανθία Κακαδιάρη.

Το κλιμάκιο μετέφερε στους κατοίκους την πλήρη υποστήριξη του κόμματος στο αίτημα του Δήμου Φαρκαδόνας για επιπλέον επιχορήγηση με 3.000.000 ευρώ για την παροχή βοήθειας και σε όσους κατοίκους  τα σπίτια τους κρίθηκαν πράσινα, αλλά αντιμετωπίζουν ζημιές. 

Παράλληλα τονίστηκε, ότι η θεσμική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ προς την κυβέρνηση θα είναι διαρκής και έντονη, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο, αποτελεσματικότερο και πιο άμεσο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                         Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia