Κομμάτια πλατάνου έπεσαν στην Πηγή! (φωτ.)

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στην τοπική κοινότητα Πηγής του Δήμου Πύλης, όταν μέρος του ξερού πλατάνου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού αποκόπηκε, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός περαστικού.

Οι κάτοικοι του χωριού έμειναν άφωνοι από την εικόνα των πεσμένων κλαδιών που ανοίγει νέα συζήτηση ως προς τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν άμεσα στα δέντρα που θεωρούνται επικίνδυνα ή χρήζουν ελέγχου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πηγής, Χρήστος Μαυρογιάννης, είχε φροντίσει να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύλης για την κατάσταση του πλατάνου που εγκυμονεί κινδύνους, όπως και για άλλα πέντε δέντρα που θεωρούνται επικίνδυνα. (H ενημέρωση έγινε εγγράφως με απόφαση τοπικού συμβουλίου στις 8 Νοεμβρίου). Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση που έγινε με αφορμή το σημερινό συμβάν από τον πρόεδρο προς τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους της Πηγής:


Σήμερα το μεσημέρι έπεσε το ένα τριπλό κλαδί από τον ξερό πλάτανο της πλατείας. Εμείς ως κοινότητα είχαμε ενημερώσει εγκαίρως και εγγράφως εδώ και καιρό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ήρθαν σήμερα στο σημείο το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Δασαρχείο και ο Προεδρος του δημοτικου συμβουλίου, όπου και έγινε αυτοψία εκ νέου στον Πλάτανο και αποφασίστηκε ότι αύριο θα βγει άδεια ολικής κοπής γιατί το δένδρο είναι επικίνδυνο όπως είχαμε τονίσει και εμείς εδώ και καιρό…και πως άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία εκρίζωσής του.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia