Κοντά στους σεισμοπαθείς κατοίκους του Δ. Φαρκαδόνας ο Θανάσης Λιούτας.

Από την προηγούμενη εβδομάδα και ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε την επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών σε σεισμόπληκτες περιοχές και του Νομού Τρικάλων που φέτος δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις, μιλώντας τόσο με την υφυπουργό παιδείας κα. Ζέτα Μακρή, όσο και με άλλους ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας που συντονίζουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως άλλωστε αναφέρει και ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την προηγούμενη εβδομάδα.

Για ακόμη μια φορά o Βουλευτής Θανάσης Λιούτας βρέθηκε χθες στο Ζάρκο, το χωριό που μετράει τις περισσότερες και μεγαλύτερες πληγές εξαιτίας του σεισμού στην περιοχή μας. 

Ο κ. Λιούτας επισκέφθηκε τους οικίσκους που εγκαταστάθηκαν και συνομίλησε με τους κατοίκους που από σήμερα θα αρχίσουν να στεγάζονται εκεί. 

Ο Θανάσης Λιούτας συνομιλώντας με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Γιάννη Βούλγαρη, καθώς και με άλλους κατοίκους της περιοχής, συζήτησαν σχετικά με τις επιπλέον ανάγκες που δημιουργούνται όσο περνούν οι μέρες και δεσμεύθηκε ότι άμεσα οι ανάγκες αυτές θα συζητηθούν σε συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος με τους αρμόδιους Υπουργούς το επόμενο διάστημα, ώστε να ικανοποιηθούν και αυτές πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε την άμεση και πολύτιμη οικονομική κρατική στήριξη, η οποία δόθηκε από όλα τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης, περιγράφοντας ειδικότερα, τη στεγαστική συνδρομή για τα χαρακτηρισμένα ως κόκκινα και κίτρινα σπίτια, την επιχορήγηση των 300.000 ευρώ, την οποία έλαβε ο Δήμος Φαρκαδόνας από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των σεισμόπληκτων κατοίκων, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υψηλά επιδόματα, τα οποία δίνονται για τις πρώτες ανάγκες των σεισμοπαθών και για την αποκατάσταση της οικοσυσκευής τους.

Επιπρόσθετα ο Τρικαλινός Βουλευτής ανέφερε και την πρωτοβουλία του ιδίου να ζητήσει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, την εξεύρεση ενός επιπλέον κονδυλίου, ώστε να επιδοτηθούν οι κάτοικοι, των οποίων τα σπίτια είναι μεν κατοικήσιμα, αλλά για τα οποία απαιτείται η αποκατάσταση ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τον σεισμό. Πρόκειται για ζήτημα πάνω στο οποίο ο Υπουργός είχε θετική απόκριση και είχε δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να εξευρεθεί ένας τρόπος χορήγησης και της επιδότησης αυτής.

Παράλληλα ο Θανάσης Λιούτας ανέφερε ότι, αμέσως μετά τον σεισμό, όπως ο ίδιος έγραψε και στις σελίδες κοινωνικής του δικτύωσης από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την επικοινωνία του με το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, κας. Νίκης Κεραμέως, ζήτησε να υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς επιπλέον μοριοδότησης για τα παιδιά των σεισμόπληκτων περιοχών, τα οποία φέτος θα δώσουν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία, η οποία εξ αρχής είχε ληφθεί από τον Βουλευτή Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, και ο κ. Λιούτας ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριληφθούν και οι μαθητές από τις σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού Τρικάλων. 

Στη συνέχεια ο ίδιος περιέγραψε ως ιδιαίτερα συγκινητική την προσφορά αγαθών προς τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας από πολλούς ανθρώπους, Συλλόγους και Τοπικές Κοινότητες ευρύτερα του Νομού Τρικάλων, αλλά και από Συλλόγους και ομάδες πολιτών από άλλα μέρη της Ελλάδας. 

Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι, « Ο Πρωθυπουργός και συνολικά όλοι εμείς, βρεθήκαμε, βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό των σεισμοπαθών συμπολιτών μας, παρέχοντας από την πρώτη στιγμή μεγάλη, ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη. Ο αρχικός, αλλά και διαρκής μας στόχος, ήταν και είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων συνεπειών και των δυσκολιών που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό». Τέλος, ο Τρικαλινός Βουλευτής δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να είναι παρών και χρήσιμος απέναντι σε όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας και ότι θα συνεχίσει να επισκέπτεται όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές του Νομού μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia