Κραυγή αγανάκτησης από τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Τρικάλων

Εμείς οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για άλλη μια φορά, καλούμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειες της υποστελέχωσης και υποβάθμισης του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων και Κ.Υ του νομού, που εν μέσω δεύτερου κύματος ¨Πανδημίας¨ βγήκε στην επιφάνεια η πολιτική ευθύνη για την υγεία από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

    Αντί για μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, για Μέτρα Προστασίας, η κυβέρνηση με  υπουργική απόφαση μας σερβίρει αναστολή των κανονικών αδειών μας και σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγεία. Αυτή απόφαση αποτελεί ανοιχτή ομολογία αυτό που ήδη γνωρίζουμε όλοι οι υγειονομικοί και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να κρύψει. 

Ότι δηλαδή: Ως τώρα δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό και τα δημόσια νοσοκομεία και τα  Κέντρα Υγείας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της επιδημίας. Τα δε  Κέντρα Υγείας του νομού μας, έχουν μετατρέψει την λειτουργία τους ΜΟΝΟ για Συνταγογράφηση, χωρίς μέτρα στο σχεδιασμό με επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας των κατοίκων της κάθε περιοχής. (Δηλ. να γίνονται TEST COVID,να δίνονται οδηγείς των κατοίκων) 

Αγανακτούμε γιατί στο πρόσφατο πρωθυπουργικό διάγγελμα για την εξάπλωση της επιδημίας, δεν περιλαμβανόταν ούτε μια κουβέντα για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό, αν και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας «πιέζεται και φτάνει στα όρια του». 

Αγανακτούμε γιατί δεν περιλαμβανόταν ούτε κουβέντα για την άμεση στελέχωση όλων των μονάδων υγείας, που έκλεισαν με τα Μνημόνια, και την αξιοποίηση τους για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, για να «ανακουφισθούν» τα δημόσια νοσοκομεία, οι κλινικές. Αποτέλεσμα είναι η μετατροπή του Γ.Ν.Τρικάλων σε νοσοκομείο  «μιας νόσου», και το πρόσφατο απαράδεκτο μέτρο για σαρωτικό περιορισμό των τακτικών χειρουργείων.          Αγανακτούμε γιατί στο Νοσοκομείου μας που έχει το Μηχάνημα  να γίνονται PSR TEST COVID  και δεν υπάρχει ούτε ένα euro! για την αγορά των αντίστοιχων αντιδραστηρίων, ώστε η αναμονή των αποτελεσμάτων  να είναι ως 1 μία ώρα!!! Κι αυτό κυβερνητική ευθύνη!! Γιατί  η διαλογή των υπόπτων περιστατικών, ο χρόνος αναμονής θα ήταν μειωμένος και δεν θα ήταν αυτό που ΤΩΡΑ συμβαίνει 2 και 3 24ώρα αναμονής!! Με αποτέλεσμα να στοιβάζονται  όλοι οι ασθενείς που έρχονται στο ΤΕΠ  ταλαιπωρημένοι, ανήμποροι  με ότι αυτό προκύπτει για την επιδείνωση της όποιας νόσου που χρήζει  αντιμετώπιση. 

Αγανακτούμε γιατί αυτό  δεν τους αξίζει!!  Ενώ η κυβέρνηση μέσω των ασφαλιστικών εισφορών τους, να τους παίρνει από την τσέπη τους το απόθεμα τους και ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων κομμάτων της άρχουσας τάξης, να επαναλαμβάνουν το νέο πακέτο επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα ξεπεράσει τα 21 δις ευρώ! 

Κουβέντα δεν ακούσαμε για την αναγκαία επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας για να εξασφαλισθούν ΜΕΘ για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών και τη διενέργεια μαζικών εργαστηριακών ελέγχων για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας.

Αναδεικνύεται από τις προτάσεις μας που έχουμε αναδείξει από την ΑΡΧΗ της ¨πανδημίας, εδώ και 10 μήνες, ότι  χωρίς νέες προσλήψεις και τροφοδότηση με νέο προσωπικό, δηλαδή χωρίς εφεδρείες προσωπικού, κάθε σχεδιασμός μπορεί να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρο το σύστημα Υγείας και  Νοσοκομεία εκτός μάχης. Σήμερα στο Γ.Ν.Τ. οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι πάνω από 12(Θετικοί στο SARS-COV 2) και πάνω από 25 με 30 ως ύποπτα περιστατικά που νοσηλεύονται και πόσοι ακόμα συμπολίτες μας συνοστήζοντε στο ΤΕΠ, τους γίνεται το TEST και με οδηγίες, πηγαίνουν στο Σπίτια τους ¨καραντίνα¨,  των λιγοστών  και φορτωμένους με κόπωση Γιατρούς και Νοσηλευτές, όπως έχει η σημερινή κατάσταση  που βιώνουμε!! 

Η δική μας απάντηση, που θα εκφραστεί στην Μέρα Δράσης, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στην Είσοδο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας  στις 11.00 το πρωί, είναι η συνέχιση του αγώνα μαζί με εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες της περιοχής μας, τις Γυναίκες και τους νέους, με τα Σωματεία τους και τους Φορείς του Νομού μας για;  

► Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων.

► Επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και στελέχωση ΑΜΕΣΑ του παλιού Γ. Νοσοκομείου ώστε να αξιοποιηθεί  για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.

► Εξασφάλιση ΤΩΡΑ με ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο για  να γίνονται PSR- TEST και επαρκών Μέσων Ατομικής Προστασίας και λήψη όλων των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την προστασία της υγείας εργαζομένων, ασθενών και όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia