Κυκλική οικονομία στη μόδα», από εικονική επιχείρηση τρικαλινών μαθητών/τριών


Με γαλλική επιρροή στον τίτλο της, η Maison de Mode Circulaire- MMC (Σπίτι της Κυκλικής Μόδας) είναι η εικονική επιχείρηση μαθητών/τριών του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων. Οι οποίοι/ες δέχθηκαν τις ευχές του Δημάρχου Τρικκαίων για τη συμμετοχή τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022».
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Τρικκαίων την ομάδα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών – συντονιστριών που μετείχαν στο Junior Achievement Greece. Μια διοργάνωση που προώθησε σε τρικαλινά σχολεία ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από το σχολικό έτος 2019-20, και η οποία ανέκαμψε φέτος τροποποιημένη, μεσούσης της πανδημίας.


Όπως εξήγησαν στον Δήμαρχο Τρικκαίων και την αντιδήμαρχο Εφη Λεβέντη, για την εικονική επιχείρηση του σχολείου συνδυάστηκαν η κυκλική οικονομία και η μόδα. Στόχος της εικονικής επιχείρησης «η η αξιοποίηση μεταχειρισμένων ρούχων και η απόδοσή τους στο καταναλωτικό κοινό». Εμπνευση δόθηκε και από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων με μέγιστη επιτυχία.
Ακολούθησαν συζητήσεις, διαβουλεύσεις και «στήσιμο» της επιχείρησης, με καθοδηγητή τον κ. Σπύρο Μαγιάτη, CEO της WORKABLE SOFTWARE, υπό τον συντονισμό των εκπαιδευτικών κ. Αθανασίας Ζαραμπούκα (μαθηματικός,MSc) και Χριστίνα Τσεκούρα (βιολόγος, MSc), που συνόδευσαν μέλη της ομάδας και στην επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων.
Σύμφωνα με την εικονική επιχείρηση: «Τα μεταχειρισμένα ρούχα συγκεντρώνονται σε χώρο της εταιρείας. Ακολουθείται μια διαδικασία διαλογής και επεξεργασίας και στη συνέχεια μεταπωλούνται μέσω της ιστοσελίδας. Επίσης γίνεται διαμεσολάβηση πώλησης ή ανταλλαγής μεταχειρισμένων».


Η επιχείρηση βρίσκεται στον σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/maisondemodecirculaire/
Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε με τα μέλη της ομάδας για όλα, όσα αφορούν στην επιχείρηση, στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στον διαγωνισμό στο ΚΠΙΣΝ. Κυρίως συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με την επιχειρηματική «δραστηριότητα» της επιχείρησης, τις ιδέες, την προώθηση των προϊόντων. Ενδιαφέρον είναι το ότι η επιχείρηση ήδη έχει δημιουργήσει κάποια αντικείμενα, ενώ τη συνολική της δραστηριότητα μπορεί κάποιος να δει στο σχετικό βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=fOe0f1VGp2c
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω μαθητές/τριες από τις τάξεις Α΄και Β΄.
Χολέβας Κλεομένης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MMC
Καλογράνας Μάριος, Διευθυντής Marketing και Πληροφοριακών Συστημάτων
Καρδούλα Ελευθερία –Ραφαηλία, Διευθύντρια Οικονομικών
Λάσκος Κωνσταντίνος, Διευθυντής Παραγωγής
Γιώτα Αχιλλεία, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού
Και ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κάτωθι :
Δεληγιάννη Μαρία, Δράκου Ναταλία, Κυρίτση Βασιλεία, Λιούρα Μαρία, Μαγγούφη Ευαγγελία, Μπαντής Δημήτριος, Νταφέκη Ειρήνη, Στάγια Χρύσα, Τζουρτζιώτη Βασιλική, Τυρνενόπουλος Ελευθέριος, Φίλιου Μεταξία.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia