Κώστας Σκρέκας: «Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες στο Περιβάλλον και την Ενέργεια»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2023.

Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, με μια σειρά από δράσεις και αποφάσεις, αναδείχθηκε σε νησίδα σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας στο ενεργειακό πεδίο.
Η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, κινήθηκε σε τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης: Πρώτον, με τη διάθεση 8 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δεύτερον, με τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας και τρίτον με την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι οι άμεσες επιδοτήσεις της Κυβέρνησης απορροφούν το 100% της αύξησης στα κοινωνικά τιμολόγια, 80% έως 90% της αύξησης στους λογαριασμούς των νοικοκυριών, σχεδόν 80% στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 90% στους αγρότες.
Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερκερδών στην παραγωγή, που εφάρμοσε η Κυβέρνηση και υιοθετήθηκε από την Ευρώπη, έχει αποφέρει πάνω από 2,7 δισ. ευρώ, έσοδα που κατευθύνονται στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.  
Επιπλέον, ο Τρικαλινός Υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και στις μεγάλες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιεί η Κυβέρνηση, όπως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», «Εξοικονομώ επιχειρώ» και «Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους».
Τέλος, ο κ. Σκρέκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για την προστασία του περιβάλλοντος, στον τομέα των δασών, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη χωροταξία.
Κλείνοντας ο Τρικαλινός Υπουργός, τόνισε: «Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία δημιουργούν το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia