Κώστας Σκρέκας στη Βουλή: «Πράξη απελπισίας η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ»

Κώστας Σκρέκας στη Βουλή: «Πράξη απελπισίας η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ»

Στη Βουλή μίλησε σήμερα ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Σκρέκας, κατά την έναρξη της ομιλίας του, τόνισε ότι η κατάθεση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Κυβέρνησης αποτελεί μία ομολογία αποτυχίας αλλά και μια πολιτική πράξη απελπισίας, καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει να προτείνει καμία ουσιαστική λύση για τα προβλήματα των πολιτών.

«Η σύγκριση του πως κυβερνήσατε τα χρόνια που βρεθήκατε στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου, σε σχέση με το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δημιουργούν σήμερα συνθήκες ανάπτυξης για όλους, ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι  συντριπτική υπέρ της σημερινής κυβέρνησης», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Τρικαλινός υπουργός κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση έδρασε αποτελεσματικά και οργανωμένα σε όλους τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ μετέτρεψε τις κρίσεις σε ευκαιρίες και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών: «Δεν θα κριθούμε από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Διαθέσαμε 8 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκρέκας ανέδειξε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή μάχη για το οριζόντιο πλαφόν, με την πρόταση που είχε καταθέσει από τον περασμένο Μάρτιο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Τρικαλινός Υπουργός ανέφερε ότι «η δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ξεκαθαρίσει το όποιο θέμα προκύπτει. Αυτός είναι ο θεσμός που έχει την ευθύνη να φωτίζει και να διασφαλίζει τη νομιμότητα και όλοι μας οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε το έργο του. Στην Ελλάδα οι θεσμοί λειτουργούν και είναι αλήθεια ότι η αμφισβήτηση τους είναι ολέθρια και επικίνδυνη ακροβασία ». 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia