Κ. Μαράβας: «Το κτηματολόγιο μας δικαίωσε, είμαστε σε καλό δρόμο»

Πανελλήνια διάσταση πήρε το ζήτημα της διεκδίκησης 53.000 στρεμμάτων εντός του Δήμου Πύλης από τη Μονή Αγίου Βησσαρίωνος. Ειδικά η εφημεριδα “ΤΑ ΝΕΑ” αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες ιδιοκτήτες έχουν… χάσει τον ύπνο τους, αφού κινδυνεύουν να χάσουν ακίνητα, αγροκτήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Το φλέγον θέμα που αφορά 500 ιδιοκτήτες, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα να ξεκαθαρίζει πως ο Δήμος Πύλης εχει καταθέσει υπόμνημα στο Κτηματολόγιο, ενώ το ζήτημα των ενστάσεων απο την πλευρά της Μονής χειρίζεται ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πύλης. Επισήμανε ωστόσο, ότι τα μηνύματα που καταφθάνουν είναι θετικά για τους δημότες.

Στο ζητημα παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Αναγνώστου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που αφορά τα δημοτικά δάση, τα δημόσια δάση και το Πανεπιστημιακό. Παρ’ όλα αυτά το κτηματολόγιο δικαίωσε το Δήμο Πύλης, γι’αυτό και εστάλησαν οι σχετικές επιστολές στους ιδιώτες. «Είμαστε σε καλό δρόμο σαν Δήμος, όμως σεβόμαστε την εκκλησία, σεβόμαστε και τους συνδημότες μας, συνεπώς θα πάμε κόντρα στις διεκδικήσεις της Μονής» τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Να μπούνε κάτω από την νομική «ομπρέλα» του Δήμου Πύλης, ζήτησε για τους συγχωριανούς του, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελάτης Κώστας Μπρίζης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia