Κ. Παπακώστα |’’Γιατρός για όλους’’ Τώρα περισσότεροι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε η Τρικαλινή Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα.

Η Βουλευτής ήταν καταπέλτης προς την στείρα κριτική της αντιπολίτευσης, την οποία άσκησε προς το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αδιαμφισβήτητα παρέχει για πρώτη φορά την δυνατότητα, ώστε ο πολίτης να αποκτήσει τον προσωπικό του ιατρό, να έχει πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις δημόσιες δομές, διασφαλίζοντας και διευρύνοντας ακόμη, ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επιπλέον, η κα. Παπακώστα αντικρούοντας τα αντιπολιτευτικά πυρά ανέφερε:
«Αυτό που δεν μπορούμε, να διακρίνουμε πουθενά , μα πουθενά, είναι η υποτιθέμενη ήττα της ιδέας της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα , την οποία επικαλείται και συνεχίζει , να επικαλείται με ακατανόητο πείσμα η αντιπολίτευση, εμμέσως πλην σαφώς , χαλκεύοντας ή εμμονικά αγνοώντας τα διαθέσιμα στοιχεία. Το παρόν νομοσχέδιο, διατηρώντας την ανθρωποκεντρική προοπτική της ιατρικής επιχειρεί , να συζεύξει τις δυνάμεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και διαρκώς αξιολογούμενης αποτελεσματικότητας.»

Κλείνοντας, συμπλήρωσε ακόμα πως, «Αν κάποιος είχε την απίστευτη ατυχία, να ακούσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, θα νόμιζε ότι είμαστε περίπου έτοιμοι να εκχωρήσουμε ολοκληρωτικά την δημόσια υγεία σε ιδιώτες. Ο όρος ιδιωτικοποίηση είναι κακεντρεχώς παραπλανητικός. Αντίθετα, με το Άρθρο 47 παρ. 3 δεσμεύουμε τους ιδιώτες, να συντρέξουν τις δημόσιες δομές υγείας στην όλως απευκταία περίπτωση μιας νέας υγειονομικής κρίσης.»

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia