Κ. Παπακώστα: Συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση με τον Γ.Γ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Θανάση Μπακόλα & με τον Πρέσβη – Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Πληρεξούσιο Υπουργό Α’, κ. Βράιλα.

Σε δυο ακόμη σημαντικές συναντήσεις προχώρησε η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα κατά την παραμονή της στις Βρυξέλλες, αφενός μεν με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Θανάση Μπακόλα και αφετέρου δε με τον Πρέσβη και Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Πληρεξούσιο Υπουργό Α’, κ. Βράιλα.

Στην συνάντησή της με τον κ. Θανάση Μπακόλα, η Βουλευτής ανέφερε αρχικά πως, είναι ύψιστη τιμή για τη χώρα μας η εκλογή του σε μια τόσο σημαντική θέση στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος.

Κατά την συζήτησή τους η κα. Παπακώστα και ο κος. Μπακόλας αναφέρθηκαν στις προοπτικές μιας κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης, προκειμένου να στηριχθούν περαιτέρω οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και οι αγρότες. Οι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες είναι πολύ κοντά στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και σήμερα, δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ, από την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού, που χτυπά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως και την ελληνική.

Κατά την συνάντηση της Τρικαλινής Βουλευτού με τον Πρέσβη κ. Βράιλα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην χαραχθείσα εξωτερική πολιτική της χώρας μας, με πλαίσιο αναφοράς την Ε.Ε, όπως και στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας έπειτα από την πανδημική κρίση και εν εξελίξει της ενεργειακής κρίσης.

 Στην πορεία της συζήτησης, έγινε λόγος και για άλλες βασικές θεματικές, όπως η εμβάθυνση της ΕΕ και της Ευρωζώνης παράλληλα και η διαχείριση του μεταναστευτικού, το οποίο συνιστά μείζον ευρωπαϊκό πρόβλημα ασφάλειας συνόρων, με επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών. Ακόμη, έγινε αναφορά και στις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής, όπως είναι η κλιματική αλλαγή και στις συνέπειές της σε επίπεδο φυσικών καταστροφών, στα ζητήματα που σχετίζονται με την προαγωγή και πρόληψη της υγείας, αλλά και στην ανάγκη συνεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο.

Η Βουλευτής του Νομού μας ευχαρίστησε θερμά τους δύο αξιωματούχους για τις συναντήσεις τους, οι οποίες σε κάθε περίπτωση υπήρξαν ιδιαίτερα γόνιμες και πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia