Κ. Παπακώστα: Συναντήσεις με φόντο την ανάπτυξη του κυνηγετικού τουρισμού στο Νομό Τρικάλων.

Σε διαδοχικές συναντήσεις με την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά προέβη η Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία είχε ως βασικό θέμα στην ατζέντα της, προτάσεις για την κυνηγετική περίοδο με στόχο την ανάπτυξη του κυνηγετικού τουρισμού στον Νομό μας. 

Η κα. Παπακώστα είχε έρθει σε επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα, με εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες σε υποδομές, αλλά και σε σχετικές μελέτες με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου είδους θεματικού τουρισμού και πιο συγκεκριμένα του κυνηγετικού τουρισμού.

Η Τρικαλινή Βουλευτής μετέφερε στην κα. Ζαχαράκη και τον κ. Αμυρά αντίστοιχα τις προτάσεις του κυνηγετικού συλλόγου, όπως της είχαν διαβιβαστεί μέσω υπομνήματος, τονίζοντας:

  • Την αναγκαιότητα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού με την συνέργεια του Δήμου-Περιφέρειας-Δασαρχείου, ώστε να καταρτιστεί ένα Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα δίνει βασικές κατευθύνσεις, έπειτα από επιστημονικές μελέτες και την έγκριση του υπουργείου.
  • Τις αλλαγές στον Δασικό Κώδικα και ειδικότερα σε ο,τι αφορά τα μόνιμα καταφύγια και των έλεγχο των προϋποθέσεων, για να χαρακτηρίζονται ως τέτοια.
  • Τον έλεγχο της λαθροθηρίας, που απαιτεί αλλαγές και πλήρη ανασχεδιασμό στον ελεγκτικό μηχανισμό, ενισχύοντας ιδιαίτερα τις Δασικές Αρχές σε συνδυασμό με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η οποία στηρίζεται από τους κυνηγούς.
  • Και επιπλέον, με νομοθετική παρέμβαση να εξαιρεθούν τα κηνυγόσκυλα ως σκυλιά εργασίας, από την υποχρεωτική στείρωση.

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, πως η αναβάθμιση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον Νομό μας, θα επιφέρει και την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, γεγονός που θα συνοδεύεται και από οικονομικά οφέλη.

Αμφότεροι η κα. Ζαχαράκη και ο κος. Αμυράς  διαβεβαίωσαν την κα. Παπακώστα, πως θα εξετάσουν το σύνολο των προτάσεων, προκειμένου να διερευνήσουν τρόπους ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του κυνηγετικού τουρισμού, χωρίς όμως να επιβαρυνθεί η άγρια, φυσική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia