Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και πολιτισμού Τρικάλων: Κάλεσμα σε ανοικτή σύσκεψη υπέρ των προσφύγων

Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, σε συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σχήματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις, στέκια και μετωπικές κινήσεις, τον κόσμο της αλληλεγγύης και του αγώνα, την Τρίτη 3 Μάρτη στις 8:30 μ.μ. στο «Πανελλήνιον» ώστε να συζητήσουμε σχετικά με τις τελευταίες κι επικίνδυνες εξελίξεις στα νησιά και στον Έβρο και να πάρουμε πρωτοβουλίες για τοπικές παρεμβάσεις και δράσεις.

Τα κλειστά σύνορα, η παραβίαση και των -στοιχειωδών ακόμη-  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα πραγματικά πυρά σε Έβρο και τα νησιά, οι απωθήσεις των βαρκών στα ανοικτά των νησιών, η απροκάλυπτη δράση φασιστικών ταγμάτων εφόδου, είναι θέμα χρόνου να οδηγήσουν σε χύσιμο αίματος. Ήδη ένα πεντάχρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό ανοιχτά της Λέσβου την Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Δε γίνεται να επιτρέψουμε να επικρατήσει ο εθνικισμός κι ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο κανιβαλισμός, η μισαλλοδοξία και η πατριδοκαπηλία, το μίσος και το σκοτάδι την κοινωνία μας.

Είναι πιο επιτακτική και ζωτικής σημασίας από ποτέ, η μαζική και μαχητική παρέμβαση του κόσμου της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Να γεμίσουμε τους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ενάντια στην ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων Τουρκίας και Ελλάδας, της ΕΕ, των ΗΠΑ & του ΝΑΤΟ, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia