Λίγοι είπαν ΟΧΙ στις κατασχέσεις για πολλούς

Με ισχνή συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου η κινητοποίηση ενάντια στις κατασχέσεις σε 6.000 τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που μπαίνουν ξανά σε εφαρμογή.

Οι συγκεντρωθέντες τόνισαν πως οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι όλη την προηγούμενη δεκαετία , παλιά και νέα φοροληστρικά μέτρα έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε χιλιάδες εργαζόμενους των Τρικάλων. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει αναγκάσει χιλιάδες συνδημότες μας σε αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων στο δήμο. Αυτή η κατάσταση δεν εμπόδισε όμως τη δημοτική αρχή Τρικκαίων να «ξεσπάσει» σε χιλιάδες μικροοφειλέτες  , ενώ μερικές δεκάδες Τρικαλινοί – κυρίως μεγαλοεπιχειρηματίες- χρωστούν τουλάχιστον  από 50 χιλιάδες ο καθένας –συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις χρωστάνε  δηλαδή το 40% του συνολικού χρέους! Εκβιάζουν τη λαϊκή οικογένεια να δώσει ότι έχει και δεν έχει , ενώ μια χούφτα συνδημοτών βρίσκονται είτε στο απυρόβλητο είτε υπό την προστασία ενός ολόκληρου νομικού οπλοστασίου ετών.

Ακολούθησε σύντομη πορεία με πανό και συνθήματα κατά των κατασχέσεων που κατέληξε σε διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia