Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη

Με λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε σήμερα το απόγευμα η υποδοχή της τίμιας κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη από κλήρο και λαό.

Την Τιμία Κάρα συνόδευσε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Δουσικιώτης όπου την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος με συνοδεία ιερέων της περιοχής και την παρουσία πολλών πιστών και των Αρχών του τόπου και εν πομπή κατευθύνθηκαν εντός του Ιερού Ναού για την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πύλης Αρης Τζάνης, Λαμπρινή Οικονόμου, Σωτήρης Αγγέλης, Χρήστος Ζιάκας, Εφη Μπλατζώνη, Παναγιώτης Τσόλας, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Νάτσινα, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης Ανδρέας Αδαμόπουλος και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος , απευθυνόμενος στους πιστούς είπε ότι σήμερα γιορτάζει της Πύλης το βλάστημα, γιορτάζει ο πολιούχος και προστάτης της πόλεως μας Αγιος Βησσαρίωνας, γιορτάζει ο πατέρας μας, ο Δεσπότης των Τρικάλων και σήμερα, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, υποδεχόμαστε τον Άγιο Βησσαρίωνα, τον λιτανεύουμε έστω και σύντομα και στη συνέχεια τελούμε τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή της Τιμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα και από τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia