Λαϊκή Συσπείρωση: Άρχισαν τα όργανα…που ν’ αρχίσει κι ο χορός!

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των υπόλοιπων σχολικών μονάδων εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοιού. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε κρούσμα σε εργαζόμενο σε παιδικό σταθμό καθώς και σε ένα γυμνάσιο της πόλης των Τρικάλων. 

Την προηγούμενη βδομάδα, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καΐκη, επισκέφθηκε τους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, με αφορμή την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μέσα από έναν πλούσιο διάλογο εντοπίστηκαν μια σειρά προβλήματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζομένων. Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν έχουν πραγματοποιηθεί τεστ για τον κορονοϊό στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και δεν πραγματοποιείται θερμομέτρηση των εργαζομένων και των παιδιών κατά την καθημερινή προσέλευσή τους, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει εφοδιάσει τους παιδικούς σταθμούς με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Όπως επισημάνθηκε, τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση Παπαστεργίου, δεν έλαβαν κανένα επιπλέον μέτρο σε σχέση με την περσινή έναρξη λειτουργίας τους, που δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού, εκτός από το γεγονός ότι το προσωπικό φοράει μάσκες.

Ο Κ. Καΐκης, συζητώντας με τους εργαζομένους, ανέδειξε πως σήμερα υπάρχει επιτακτική ανάγκη να διεκδικηθούν έκτακτα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ασφάλεια και την υγιεινή στους παιδικούς σταθμούς, ότι απαιτείται μείωση της αναλογίας παιδιών – βρεφονηπιαγωγών, αφενός ως ένα ελάχιστο μέτρο απέναντι στην πανδημία, αφετέρου ως μια σύγχρονη παιδαγωγική αναγκαιότητα με τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, τη σίτιση, τον ύπνο και τις δραστηριότητες στην αυλή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους γονείς και τους εργαζόμενους μέσα από τους μαζικούς τους φορείς και τα σωματεία τους να διεκδικήσουν:

• Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στη σίτιση, ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής, καθαριότητας, με σίτιση των παιδιών σε μικρότερες ομάδες και καθαρισμό των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

• Με ευθύνη της κυβέρνησης, μαζική, περιοδική εξέταση, με υποχρεωτική εφαρμογή των τεστ για όλους τους εργαζόμενους. Να ελέγχονται με ουσιαστικό τρόπο οι συνθήκες, για την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων.

• Δημιουργία σύγχρονων παιδικών σταθμών που να παρέχουν επιστημονικό έργο για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημόσια και δωρεάν.

         Τρίκαλα 8 Σεπτέμβρη 2020

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia