Μήνυμα του Χρήστου Τρικάλη για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει κι ένα σήμα ελπίδας και καινούργιας δημιουργικότητας.
Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και στους γνώριμους ρυθμούς της διδασκαλίας, της μελέτης και της εκπαίδευσης.
Με νοσταλγία για τις χαρές του καλοκαιριού αλλά όχι με στενοχώρια. Γιατί τα μαθητικά χρόνια είναι πάντα ανέμελα, γιατί το σχολείο είναι και μάθηση και παιχνίδι και παρέες με τους συνομήλικους, είναι η δική σας κοινωνία και ο δικός σας ασφαλής κόσμος.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, όπως αποδεικνύει η ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Και νιώθω υποχρέωση μου να τονίσω ότι ανταπεξέρχονται με επιτυχία στα καθήκοντα τους.
Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την όλη προσπάθεια με τον καλό λόγο, το χαμόγελο, την ευγενική προτροπή. Στέκονται επίσης κοντά σε κάθε μαθητή που η οικογένεια του βιώνει τις δυσκολίες των ημερών μας, με διακριτική αλλά έμπρακτη συμπαράσταση. Γιατί συναισθάνονται ότι επιτελούν όχι μόνον επάγγελμα αλλά λειτούργημα και έχουν γι’ αυτό την αμέριστη συμπαράσταση και ευγνωμοσύνη όλων μας.
Κάθε νέα σχολική χρονιά όλοι εσείς οι γονείς και κηδεμόνες τρέφετε και μεγαλύτερες προσδοκίες για την εκπαίδευση των παιδιών σας.
Προσδοκάτε να δείτε την πρόοδο τους, να αντιληφθείτε τις ικανότητες τους να ξεδιπλώνονται, τον χαρακτήρα τους να ωριμάζει.
Αγαπητοί γονείς περιμένουμε από εσάς να είστε ενεργοί μέσα στη σχολική κοινότητα, να βοηθήσετε όπου σας ζητηθεί, να επισημάνετε τα προβλήματα και να είστε σίγουρο ότι η φωνή σας θα εισακουστεί.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κι εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό όλων. Θα διατηρήσουμε όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ασφαλή, καθαρά, ζεστά, φιλόξενα και λειτουργικά σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία και τους Δήμους.
Γιατί στα σχολεία χτυπά η καρδιά της τοπικής μας κοινωνίας. Αυτονόητα θα είμαστε κοντά σε κάθε περίσταση που απαιτείται, σε κάθε κοινωνική ή εκπαιδευτική ανάγκη.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia