Μήνυμα του Χρήστου Τρικάλη για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Από τις 20 Νοεμβρίου του 1989  γιορτάζουμε κάθε χρόνο, την επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, μια ημέρα που την αφιερώνουμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σε κάθε χώρα τα παιδιά πρέπει να έχουν τα δικαιώματα εκείνα, που τους παρέχουν τις στοιχειώδης συνθήκες για μια ζωή γεμάτη υγεία, ευημερία και ασφάλεια, αφού όπως αναφέρει και η σύμβαση, «μέχρι την ηλικία των 18 ετών χρειάζονται ειδικής φροντίδας και προστασίας λόγω της φυσικής και διανοητικής τους ανωριμότητας».

Αν και η εποχή μας κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προόδου και ανάπτυξης, δυστυχώς εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη μας εξακολουθούν να ζουν κάτω από σκληρές έως και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Στερούμενα της  τροφής, του πόσιμου νερού, της οικογενειακής θαλπωρής και στέγης, της εκπαίδευσης, της  υγειονομικής περίθαλψης ακόμη και του παιχνιδιού.

Αποδέκτες ποικίλων μορφών βίας και εκμετάλλευσης  στο σπίτι, στο σχολείο και στην ευρύτερη  κοινωνία, αγωνίζονται να επιβιώσουν καθημερινά μέσα σε καταστάσεις ασθενειών, φτώχειας, πολέμου, μετανάστευσης, χωρίς να απολαμβάνουν την ανεμελιά των παιδικών τους χρόνων.

Με γνώμονα την διασφάλιση της ψυχοσωματικής ανάπτυξης, καλλιέργειας και προστασίας των παιδιών ας συνεργαστούμε όλοι οι φορείς για να τους χαρίσουμε ένα καλύτερο και ομορφότερο αύριο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

                                                                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia