Μήνυμα των εργαζομένων Γ.Ν. Τρικάλων για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΓΝΤρικάλων τίμησαν την επέτειο της 8ης Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με δίωρη στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 15:00 μπροστά στον προαύλιο χώρο του ΓΝΤ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ:• Για την κατάσταση που βιώνουν και εργάζονται με Ελαστικές Μορφές Εργασίας στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ του Νομού μας,  πάνω από 100 εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στην καθαριότητα, τραπεζαρία, Φύλαξη και τις νέες Νοσηλεύτριες με 18 μηνα ως και 2 χρόνια σε τμήματα COVID-ΤΕΠ-ΜΕΘ. Άλλες εργαζόμενες δουλεύουν  σε εργολάβο με ωράρια ¨λάστιχο¨ και εντατικοποίησης.• Για την κατάσταση που επικρατεί στο δικό μας Νοσοκομείο και σε όλα τα Νοσοκομεία, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας της “μιας νόσου”, υποστελεχωμένο, στο οποίο οι υγειονομικοί- άνδρες και γυναίκες- δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εξοπλισμό.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!  ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη!

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κάλπικη “ελευθερία” και “ισότητα”, που στο όνομα της πάρθηκαν πίσω κατακτήσεις που υπερασπίζονταν τη θέση της γυναίκας.

.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

• Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπτυξη και λειτουργία πλήρως στελεχωμένων (με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό) δημόσιων υπηρεσιών για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών(συμβουλευτικά κέντρα, ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές, νομική στήριξη κ.ά.).

Καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς. 

• Εφαρμογή και επέκταση των ειδικών μέτρων προστασίας για τις εργαζόμενες εγκύους, λεχώνες και θηλάζουσες (απαλλαγή από νυχτερινή εργασία και από βαριές, ανθυγιεινές εργασίες, εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, άδειες, απαγόρευση απόλυσης κλπ).

• Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

• Μειωμένο ωράριο εργασίας για γονείς με παιδιά ΑμΕΑ, χωρίς περικοπές των αποδοχών τους. Άδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού για τα επόμενα χρόνια. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά ΑμΕΑ.

• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας. Κάλυψη από το κράτος όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχουαναπαραγωγής και του τοκετού.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia