Μαζική συγκέντρωση για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 5:00 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ποτέ δεν ξεθωριάζει και θυμίζει πάντα ότι όταν όλα γύρω χειροτερεύουν επικίνδυνα, οι εξεγέρσεις του λαού και της νεολαίας, και όχι ο συμβιβασμός, ανατρέπουν τους τυράννους.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι «εθνική επέτειος» στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις όλων των πολιτικών ιδεολογιών όπως το κράτος και τα κυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν. Η εξέγερση εκείνου του Νοέμβρη είχε ταξικά, αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και έβαζε μπροστά τις ανάγκες των εργατών και των φοιτητών.

Η φετινή επέτειος της 17 Νοέμβρη θυμίζει ότι το ψωμί, η παιδεία, η ειρήνη και η ελευθερία απαιτούν ξανά διεκδίκηση και αγώνα.

Όσο λοιπόν μας κλέβουν το ψωμί, όσο μας διαλύουν την παιδεία, όσο βομβαρδίζουν την ειρήνη, όσο φυλακίζουν την ελευθερία τόσο εμείς θα αγωνιζόμαστε εδώ και  τώρα για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία.

Γιατί τα πολυτεχνεία δε γίνονται προσπαθώντας να βρούμε τρόπους να μακιγιάρουμε τη βαρβαρότητα.

Καλούμε αγωνίστριες/στές, εργαζόμενες/νους, συλλογικότητες και σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις, μετωπικά σχήματα και στέκια, σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική, αντικυβερνητική, αντιπολεμική, αντιφασιστική συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 5:00 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Οι εξεγέρσεις του χθες δείχνουν τον δρόμο στους αγώνες του σήμερα

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia