Μαράβας: «Ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός για το φράγμα της Μεσοχώρας»

Σημαντική μέρα για τα Τρίκαλα σήμερα. Ενα όραμα πολλών δεκαετιών θα γίνει πράξη, και αναφέρομαι στο Ε65… σύντομα πιστεύω πως θα έχουμε τα καλά νέα και για το φράγμα Μεσοχώρας!!!

Μπορεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στην Μεσοχώρα να μην έγινε, λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως η ουσία του θέματος δεν άλλαξε, αφού από το βήμα του μουσείου Τσιτσάνη ο Πρωθυπουργός φάνηκε ξεκάθαρος, τόσο για τον Ε65, όσον για τις προθέσεις του σχετικά με την τύχη του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει και η κατασκευή του φράγματος της Μεσοχώρας «Θεωρώ αδιανόητο το ελληνικό Δημόσιο να έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε σημαντικά έργα υποδομής τα οποία παραμένουν αυτή τη στιγμή ημιτελή. Έχω δώσει την κατεύθυνση στο υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα της Μεσοχώρας επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Σε μία εποχή όπου αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τις εκπομπές του αερίου του θερμοκηπίου, σε μία εποχή όπου η καθαρή ενέργεια πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ενεργειακό μας μείγμα, είναι απολύτως απαραίτητο, το τελευταίο ουσιαστικό μεγάλο έργο υποδομής που αφορά υδροηλεκτρική ενέργεια, να ολοκληρωθεί αυτοτελώς», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia