Μαρία Μπακλαβά “Η δυνατή εκπροσώπηση” του Κουρέτα!

Το δυνατό χαρτί του συνδυασμού Πρωτοβουλία του Δημήτρη Κουρέτα στο Νομό Τρικάλων, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά. Με δυναμισμό και αέρα εξωστρέφειας προσκαλεί τους Τρικαλινούς ψηφοφόρους να γνωρίσουν τις δράσεις της και δεν φοβάται να ορθώσει το ανάστημά της σε παλαιοκομματικές πολιτικές και αγκυλώσεις που εμπόδισαν τη Θεσσαλία να αναπτυχθεί όπως της αρμόζει.

Προέρχομαι απο γονείς Θεσσαλικής καταγωγής. Οι γονείς μου έφυγαν πολύ νέοι απο τα Τρίκαλα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Ωστόσο η Θεσσαλία δεν έφυγε ποτέ απο μέσα τους. Μεταλαμπάδευσαν σε μένα και την αδελφή μου και στη συνέχεια στα εγγόνια τους την ίδια αγάπη. 


Πριν 15 περίπου χρόνια αποφάσισα να συμμετέχω σε συλλόγους που είχαν σχέση με τη Θεσσαλία, την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Άρχισα μέσα απο αυτή τη διάδραση να γνωρίζω καλύτερα όλη τη Θεσσαλία, αλλά κυρίως την ανθρωπογεωγραφία της. Έγινα πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου, έπειτα ψηφίστηκα στο διοικητικό συμβούλιο της Πανθεσσαλικής Στέγης Αθήνας και στη συνέχεια υπήρξα στα ιδρυτικά μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών. Οι Θεσσαλοί από όλο τον κόσμο με τίμησαν με τη θέση της Γενική Γραμματέως του ανώτερου αυτού οργάνου και κάπως έτσι έμαθα να αναγνωρίζω τις ομοιότητες, αλλά και τις διαφορές απο νομό σε νομό, αλλά και απο ήπειρο σε ήπειρο, σε κάθε γωνιά της γης όπου βρίσκονταν Θεσσαλοί. Έβαλα προσωπικό στοίχημα να αλλάξει η νοοτροπία μας και να μάθουμε πρώτα να λέμε ότι “είμαι Θεσσαλός” κι έπειτα Καρδιτσιώτης, Τρικαλινός, Βολιώτης, Λαρισαίος κλπ. Εντόπισα απο νωρίς τις παγίδες που μας εγκλωβίζουν και μας καταδικάζουν σε μια εσωστρέφεια.

 
Διαπίστωσα τις αδυναμίες μας, αλλά και τα πλεονεκτήματά μας. Είδα τα λάθη σε πολιτικές που μας συρρίκνωσσαν, αλλά είδα επίσης και άξια παραδείγματα που θα μας πάνε μπροστά. 
Λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, είχα την τύχη να ταξιδέψω σε αρκετές χώρες του κόσμου και να διαπιστώσω η ίδια, ότι οι ευκαιρίες είναι πολλές και μας περιμένουν. Χρειάζονται όμως τους κατάλληλους για να δουλέψουν και να φέρουν αποτελέσματα. Έχουμε άξιους εργάτες μιας ευλογημένης γης. Έχουμε κτηνοτρόφους που βλέπουν τον κόπο τους να πουλιέται για ένα κομμάτι ψωμί. Έχουμε ικανούς νέους με καινοτόμες ιδέες που φεύγουν εκτός Ελλάδας.Έχουμε θησαυρούς που ποτέ δεν αξιοποιήσαμε. 
Σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Νομό Τρικάλων, με την Πρωτοβουλία του άξιου Καθηγητή Βιοχημείας-Τοξικολογίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος με έπεισε με το εξής απλό ερώτημα: “Μαρία, αν όχι εμείς, τότε ποιοί ;” Κι αυτό το ρητορικό ερώτημα περιέχει μια μεγάλη αλήθεια. Την ατομική μας Ευθύνη. 
Και ακολούθησε η δική μου ερώτηση προς τον κ. Κουρέτα : “Γιατί εγώ κ. Καθηγητά;” Για να πάρω την εξής απάντηση που με οδήγησε τελικά στην απόφασή μου: “Γι΄αυτό που μπορείς ΕΣΥ να κάνεις για τη Θεσσαλία απ΄όπου κι αν βρίσκεσαι!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia