Μαρίνα Κοντοτόλη: «Στα Τρίκαλα, μόνον 1 στα 4 Δημοτικά μας Σχολεία, θα πάρουν σχολικά γεύματα. Κανένα σχολείο στην Καλαμπάκα, τη Φαρκαδόνα και την Πύλη»

Την ώρα που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια πλήττει με πρωτοφανή τρόπο το εισόδημα του εργαζομένου, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του επαγγελματία, αυτήν την ίδια ώρα η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν θεωρεί επιτακτική την ανάγκη παροχής σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Ειδικότερα, ενώ, με καθυστέρηση από την έναρξη των μαθημάτων, ξεκινάει η παροχή σχολικών γευμάτων, αποφασίστηκε μόλις 1 στα 4 Δημοτικά Σχολεία να λάβουν ένα ζεστό υγιεινό γεύμα την ημέρα.
Από τα 88 συνολικά  σχολεία μας, μόνο 20 εξ αυτών θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», σύμφωνα με την με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφει η κα Μιχαηλίδου και η κα Μακρή.
Ωστόσο, είναι αδιανόητο πως σε μία συγκυρία τρομερής ακρίβειας – που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια – μόνο το 25% των σχολείων μας θεωρείται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, όταν τα κοινωνικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη, είναι :  τα ποσοστά ανεργίας, η δυναμικότητα της αγοράς εργασίας, καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
 Εξίσου αδιανόητο είναι επίσης το γεγονός ότι δεν εντάσσεται με βάση τα κριτήρια αυτά κανένα σχολείο της Καλαμπάκας, της Φαρκαδόνας, της Πύλης, καθώς και πλήθος σχολείων στα χωριά μας.
Η κυβέρνηση, οφείλει να επιδείξει άμεσα μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και να αλλάξει τώρα την αδικαιολόγητη απόφασή της.
Στις σημερινές συνθήκες πρωτοφανούς μείωσης της αγοραστικής δύναμης των οικογενειών, πρέπει όλα τα σχολεία της χώρας, άρα και όλα τα σχολεία των δήμων Τρικάλων, Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα». Υπό αυτήν την έννοια, αποκτά ιδιαίτερη αξία η δέσμευση του Α.Τσίπρα ότι αυτό θα το πράξει η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση της χώρας.
Άλλωστε, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «ευρωπαϊκή εγγύηση για τα παιδιά», στοχεύει ώστε «κάθε παιδί που ζει σε συνθήκες φτώχειας να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, δωρεάν φροντίδα, αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και επαρκή διατροφή».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia