Μαύρα μαντάτα, για Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και Δημάρχους στα Τρίκαλα.

Σοβαρό πρόβλημα με τη πορεία εκτέλεσης των δημοσίων έργων και τη δημοπράτηση νέων αντιμετωπίζουν τα Υπουργεία, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι στη χώρα, μετά την υπέρογκη αύξηση του κόστους των υλικών στο κατασκευαστικό κλάδο.

Ακόμη και υποδομές που είχαν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ(Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα)καθυστερούν να προκηρυχθούν, αφού οι εργοληπτικές εταιρείες αδυνατούν να καθορίσουν ακόμη και βραχυπρόθεσμα το προϋπολογισμό κάθε έργου.

Το ζήτημα λαμβάνει κρίσιμη διάσταση μιας και οδεύουμε ολοταχώς σε προεκλογική περίοδο τόσο στη κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, με το κίνδυνο η Κυβέρνηση, οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι να μη μπορέσουν να κόψουν ούτε μία κορδέλα να είναι περισσότερο από ορατός.

Αν δεν εξομαλυνθεί η αγορά μέχρι το προσεχή χειμώνα, το πλεονέκτημα που προσφέρει στους τοπικούς άρχοντες η συσσώρευση της εκτέλεσης όλων των έργων και παρεμβάσεων τη τελευταία χρονιά της θητείας τους για τη δημιουργία εντυπώσεων στους ψηφοφόρους, χάνεται.

Δικαιολογημένη λοιπόν η αγωνία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των τεσσάρων Δημάρχων του νομού Τρικάλων, εν όψει εκλογών σε 13 μήνες περίπου.

Κώστας Κουτσονάσιος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia