Μεγάλες ευκαιρίες που χάθηκαν, για την ανάπτυξη του Νομού Τρικάλων.

Γράφει ο Κώστας Κουτσονάσιος

Προ εικοσαετίας, τόλμησα να δημοσιεύσω μια μελέτη στο τοπικό τύπο για τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης  ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανική Περιοχή) μαζί με το νομό Καρδίτσας στη περιοχή της Αγ. Κυριακής – Αγναντερού και την από κοινού διεκδίκηση πολιτικού αεροδρομίου στην ίδια περιοχή.

Τα πλεονεκτήματα που προσέφερε η συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν αφενός η ύπαρξη σιδηροδρομικής γραμμής και δύο αστικών κέντρων σε απόσταση 10 km περίπου από τη περιοχή, αφετέρου δε η διέλευση μελλοντικά τότε του αγωγού Φυσικού Αερίου και του οδικού άξονα Ε-65.

Η περίπτωση του αεροδρομίου θα εξυπηρετούσε τουριστικά τις περιοχές Μετεώρων, Λίμνης Πλαστήρα και Ασπροποτάμου που σήμερα αρκούνται στον οδικό χαμηλού εισοδήματος τουρισμό και σύμφωνα με τις τότε μελέτες των ειδικών θα μπορούσε αυτό να είναι οικονομικά βιώσιμο.

Η συντονισμένη διεκδίκηση μεγάλων έργων στη Δυτ. Θεσσαλία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, αφού επικρατούσαν πάντα οι τοπικισμοί και τα ιδιοτελή συμφέροντα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των οδικών συνδέσεων των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με την Άρτα(Πύλη – Άρτα, Μουζάκι – Άρτα), που η κατασκευή τους άρχισε παράλληλα(σχεδόν εφάπτονται )και ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν.

Κώστας Κουτσονάσιος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia