Μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερίδα του Επιμελητηρίου με ομιλητή τον Κώστα Σκρέκα

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Τρικαλινών για την ημερίδα που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής το Επιμελητήριο Τρικάλων με τίτλο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τη συμμετοχή των πολιτών και κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Μιλώντας ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας από τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας. Παρουσίασε επίσης, τις σημαντικές δράσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις. Όπως το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση έως και 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων , την επιδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και τον δεύτερο κύκλο του «Κινούμαι ηλεκτρικά» που προβλέπει αυξημένες επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων και την εγκατάσταση φορτιστών.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου ανέλυσε το σχέδιο για περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ μέχρι το 2030, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλία, ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας ΥΠΕΝ Δημήτρης Τσαλέμης τοποθετήθηκε για την αυτοπαραγωγή Ενέργειας και Ενεργειακές Κοινότητες στο πλαίσιο της Οδηγίας (EE) 2018/2001 και τέλος η Διευθύντρια τομέα ενέργειας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Ιωάννα Νίκου παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ΑΠΕ & Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia