Μελετητές: 10 εκατ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος από την ανάπτυξη της Μεσοχώρας. (φωτ&video)

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Πύλης από την ομάδα μελετητών, η παρουσίαση του Α’ Σταδίου της μελέτης για την αξιοποίηση του Υ/E Μεσοχώρας.

Συμφωνα με τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, η εκδήλωση έγινε προκειμένου αφενός να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την αναπτυξιακή μελέτη, αφετέρου να κατατεθούν προτάσεις επί της συγκεκριμένης μελέτης που όπως τονίστηκε από τους μελετητές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι συμβατά με αυτά που προβλέπονται από το υπό εξέλιξη ΣΧΟΑΠ.

Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση περιστράφηκε γύρω από δυο άξονες: τον χωροταξικό σχεδιασμό και τα τρία αναπτυξιακά σενάρια (αισιόδοξο, συντηρητικό, απαισιόδοξο) που αποτελούσαν ουσιαστικά το οικονομικό σκέλος της ανάλυσης.

Ειδικότερα οι μελετητές κατέστησαν σαφές ότι με την ολοκλήρωση του έργου η ανάπτυξη θα έρθει οπωσδήποτε, θέτοντας όμως ως κρίσιμο σημείο το κατάλληλο management από τη δημοτική αρχή, το οποίο εν πολλοίς θα κρίνει το μέγεθος της αλλά και τον χρονικό ορίζοντα εντός του οποίου θα εμφανιστεί.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά … οι αποφάσεις του Δήμου Πύλης θα κρίνουν αν η ανάπτυξη έρθει σε 15 χρόνια ή αν εμφανιστεί μετά από 35 χρόνια! Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έμφαση δόθηκε στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, όπως το πρωταρχικής σημασίας έργο από Γέφυρα Αλεξίου μέχρι το Φράγμα Μεσοχώρας.

Πάντως η ομάδα των μελετητών κατέστησε σαφές ότι η εν λόγω μελέτη δεν στηρίχτηκε στο τι συνέβη σε άλλες λίμνες της χώρας. Εκπονήθηκε με βάση τα χαρακτηριστικά της περιοχής, τις αγορές δυνητικών επισκεπτών που έχει η περιοχή και το μέγεθος της δαπάνης των επισκεπτών σε διάφορες δραστηριότητες αναψυχής. Πρόκειται, όπως επισήμαναν, για προσεγγίσεις από τις βάσεις της αγοράς.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia