Μεσοχώρα: Βουτιές δροσιάς στα κρυστάλλινα νερά του Αχελώου

Ένας όμορφος ορεινός προορισμός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα, είναι η περιοχή της Μεσοχώρας. Μικροί και Μεγάλοι απολαμβάνουν τα μπάνια τους, στις φυσικές πλαζ που δημιουργήθηκαν στις όχθες του ποταμού Αχελώου στο πέρασμα του από την περιοχή των Τρικάλων και συγκεκριμένα από την Μεσοχώρα.

Τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων επιλέγουν να επισκεφτούν τον Ασπροπόταμο για να γευτούν στιγμές δροσιάς την θερινή εποχή, που οι θερμοκρασίες φτάνουν στα ύψη και μετατρέπουν την πόλη σε καμίνι.

Η πλούσια βλάστηση και το πράσινο που κυριαρχεί κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Τα γάργαρα νερά του ποταμού σε ωθούν να κολυμπήσεις και να γευτείς την εμπειρία. Οι συχνοί επισκέπτες έχουν διαμορφώσει τον χώρο, φτιάχνοντας κιόσκι, αυτοσχέδια παγκάκια και δίνοντας την αίσθηση της θαλασσινής παραλίας. Μετέτρεψαν έτσι το μέρος σε μία φυσική πλαζ στο υψόμετρο, χαρίζοντας την πρωτοτυπία.

Ο ποταμός πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα από το όρος Λάκμος, το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά από το Μέτσοβο. Η λαϊκή ονομασία του Αχελώου είναι Ασπροπόταμος, η οποία προέρχεται είτε από τα αφρισμένα νερά κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, είτε από το χρώμα των χαλικιών.

Οι βουτιές στον Αχελώο μπορούν να συνδυαστούν με μια εκδρομή στα γραφικά χωριά της Μεσοχώρας, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τόσο το δασώδες τοπίο και τις ομορφιές της φύσης, όσο και τα παραδοσιακά ταβερνάκια με τα πλούσια εδέσματα και τα παραδοσιακά προϊόντα.

Για τους λάτρεις των όρων, ο συγκεκριμένος προορισμός αξίζει να μπεί στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς!

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia