Με άφθονα κάστανα και γλέντι, η γιορτή κάστανου στην Πιαλεία. (φωτ&video)

Με απογειωμένη διάθεση,τραγούδι και χορό, πραγματοποιήθηκε η «2η Γιορτή Κάστανου» το βράδυ του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019 στην Πιαλεία και στον χώρο του «Πάρκου του Ασκληπειού» στην είσοδο του χωριού.

Την όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε  ο Σύλλογος Πεζοπορίας & Ορειβασίας Πιαλείας «Ο Ασκληπιός», με την συνδρομή του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας «Η Καλλιπάτειρα» με στόχο να αποτελέσει το εφαλτήριο για να μπορέσει η τοπική κοινότητα και η ευρύτερη περιοχή να αναπτυχθεί σε συνδυασμό, τόσο με τη γιορτή, όσο και με άλλες δράσεις.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ψητό κάστανο, συνοδευόμενο από ντόπιο τσίπουρο & κρασάκι, κουραμπιέδες & παραδοσιακές πίτες, που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού και όλα αυτά βέβαια υπό την συνοδεία μουσικής από dj, ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο σε ένα τρελό γλέντι, που κράτησε έως αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο οποίος έσυρε και πρώτος τον χορό, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Χρ. Νάκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντ/σης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, οι δημ. σύμβουλοι κ.κ. Παν. Τσόλας, Δημ. Μάντζιος, Ευθ. Ζάχος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Κ. Πατσιούρας, ο τέως πρόεδρος της Τ.Κ. Πιαλείας κ. Ν. Λεμονάς. Επίσης Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Παν. Μπρέντας, ο αντ/δρος κ. Κ. Κανδύλης, ο γραμματέας αυτού κ. Βασ. Παφίλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Φανή Υφαντή, καθώς & ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Βασ. Καλλανζής.

φωτογραφία: Σάκης Καλαντζής.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia