Με αγωνιστικό πνεύμα η πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα

Με μεγάλη συμμετοχή και αγωνιστικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην πόλη των Τρικάλων, η καθιερωμένη πορεία ειρήνης, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργάνωσε η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

Η εκκίνηση της πορείας Ειρήνης δόθηκε στην Αγία Μονή και τερματίστηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ενσωματώθηκαν δρομείς στους οποίους απονεμήθηκαν συμβολικά τιμητικοί έπαινοι και στεφάνια ελιάς.

Το διήμερο αντιμπεριαλιστικής δράσης ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Λάζαρου Τσουμένη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις  που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες,  δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα παιχνίδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων. Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων!  Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

(Με πληροφορίες από 902.gr)

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia