Με επιτυχία η εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στο Μουσείο Τσιτσάνη (Βίντεο)

Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών, έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης από την κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη, η καμπάνια #dontacceptit σε συνεργασία με το IDEES trikalaidees.gr.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και η ενίσχυση της συνεργασίας των φορέων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με κεντρικό θέμα την προσπάθεια των γυναικών να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της κακοποίησης και της απαξίωσης, οι κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης τόνισαν πως κοινός στόχος είναι είναι η συμπαράσταση στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της έμφυλης βίας και ιδιαίτερα της ενδοοικογενειακής και η απόκτηση αυτοπεποίθησης και ενδυνάμωσης των γυναικών που πέφτουν θύματα κακοποίησης, ώστε να μπορέσουν σθεναρά και χωρίς φόβο και ντροπή να μιλήσουν για τον εφιάλτη που βιώνουν και να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους.

Για το μήνυμα που εξέπεμψε η επιτυχημένη εκδήλωση, μίλησε στα Τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ελευθερία Τζιουβάρα – Νομικός Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων/ MSc Κοινωνιολογία του Δικαίου.

Οι ομιλήτριες με τις εισηγήσεις τους καθήλωσαν το κοινό, φωτίζοντας πτυχές του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία.

Από το βήμα της ημερίδας μίλησαν οι:

Mαριλένα Γεραντώνη – Δημοσιογράφος Mega, ΤΟ ΒΗΜΑ

Ελευθερία Τζιουβάρα – Νομικός Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων/ MSc Κοινωνιολογία του Δικαίου

Μαρία Γαλάνη – Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

Ευφροσύνη Μεγαρχιώτη – Υποδιοικητής Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων

Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά – Σύμβουλος επιχειρήσεων / Συγγραφέας / Ιδρύτρια της καμπάνιας dontacceptit

Δειτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia