Με επιτυχία η ιατρική ημερίδα στη Λυγαριά με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα με τίτλο «Το τέλος της πανδημίας»  που οργάνωσε ο Δήμος Πύλης , σε συνεργασία με το Κ.Υ. Πύλης , την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία , την 5η ΥΠΕ Θες/λίας-Στ. Ελλάδος και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 23 Οκτωμβρίου και ώρα 10.30. στο πρώην Δημαρχείο Γόμφων παρουσία αρκετού κόσμου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δ/ντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Ιωάννης Κουτσονάσιος ο οποίος καλωσόρισε τον επίσημο καλεσμένο κ. Κων/νο  Γουργουλιάνη και τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα για ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε τα εξής.

Σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας  , σεβαστοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στο Δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων, εδώ στην Λυγαριά.

Αισθάνομαι όμορφα και ασφαλής, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε εξαιρετικούς ανθρώπους που υπηρετούν την υγεία. Θέλουμε σήμερα από εδώ να φύγει ένα υπέροχο μήνυμα, το μήνυμα ότι όσο δύσκολες καταστάσεις κι αν αντιμετωπίζουμε , ο Δήμος Μας, η Χώρα μας, και ολόκληρος ο Πλανήτης στεκόμαστε όρθιοι.

Και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να ελπίζουμε , να δουλεύουμε και να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα, να είναι καλλίτερη από την προηγούμενη ημέρα της πανδημίας.

Τώρα είμαστε πιο ενημερωμένοι, οι επιστήμονες έχουν οργανωθεί καλλίτερα με νέα εργαλεία στην φαρέτρα τους. Τα Νοσοκομεία έχουν εξοπλιστεί.

Η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τα Κέντρα Υγείας έχουν πάρει ένα μεγάλο βάρος.

Σαν Δήμαρχος είμαι πολύ τυχερός , γιατί στο τιμόνι της υγείας των δημοτών του Δήμου Πύλης, έχουμε σαν αρμόδια Αντιδήμαρχο την Ιατρό του Κ.Υ. Πύλης κ. Χαρά Καλιώρα.

Ίσως να είμαστε ο μοναδικός Δήμος που έχουμε τοποθετήσει 14 και πλέον Απινιδωτές στα Χωριά μας.

Με το Κέντρο Υγείας Πύλης έχουμε άριστη συνεργασία και με το πρώην Δ/ντη και με τον σημερινό Δ/ντή τον κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο.

Επιτρέψτε μου πρώτα και κύρια να καλωσορίσω   τον Καθηγητή της Πνευμονολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον κ. Κων/νο Γουργουλιάνη.

Είναι τιμή για μας η παρουσία του εδώ σαν κεντρικού ομιλητή.

Γιατί ο Καθηγητής Κων/νος Γουργουλιάνης διακόνησε και διακονεί την επιστήμη υπηρετώντας την Κοινωνία, τον Άνθρωπο.

Και στην περίοδο της πανδημίας με σοβαρότητα, με επιχειρήματα βοήθησε ώστε να υπάρχει σωστή πληροφόρηση για το πρόβλημα της πανδημίας και τον κορονοϊό.

Ο Δήμος Πύλης από την πρώτη ημέρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή Επιτροπή με σκοπό την διαχείριση και τον έλεγχο της διασποράς του COVID 19.

Κλείνοντας ο κ. Μαράβας τόνισε όλοι μαζί θα βγούμε στο ξέφωτο ,γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλλίτερα.  Αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς.  Σα ς ευχαριστώ.

Στην συνέχεια ο Καθηγητής κ. Κων/νος Γουργουλιάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε με απλά λόγια και παραδείγματα από την ιστορία , ότι οι ιώσεις με την μορφή της πανδημίας υπήρξαν ,υπάρχουν και θα συνεχίσουν φθάνει να αντιμετωπίζονται από τον κόσμο και την επιστήμη με ψυχραιμία, χωρίς αμετροεπείς φοβίες και προπαντός με την φωνή της λογικής που εμπεριέχει την σωστή δόση αλήθειας.

Πανδημίες συμβαίνουν κάθε εκατό χρόνια , αισθάνομαι τυχερό τον εαυτό μου για την εμπειρία που είχα το χρειάζεται αυτό και η επιστήμη.

Σχετικά με το αν πλέον βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της πανδημίας, ανέφερε από τον Ιανουάριο είμαστε στην αρχή της ενδημικής φάσης της πανδημίας, κάτι που σημαίνει ότι τα νοσήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ταλαιπωρούν ανθρώπους μιας κάποιας ηλικίας, οι οποίοι οπωσδήποτε πρέπει να εμβολιαστούν.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας, ο Αναπληρωτής Διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Τσιαούσης, η νέα Πρόεδρος του ΙΣΤ Μαρία Αθανασίου- Γιαγιάκου, η Βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνος Μπάρδας και Χρήστος Γακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Υγείας Χαρά Καλιώρα, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πύλης Θεόδωρος Χήρας και ο π. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

Παρέστησαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τ.Κ. και πλήθος κόσμου

Μετά το τέλος της Ημερίδας γινόταν στην είσοδο του κτιρίου δωρεάν Ράπιντ τεστ και Σπιρομέτρηση που δίνει πληροφορίες για την κατάσταση των πνευμόνων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia