Με κατάνυξη υποδέχτηκε η Φαρκαδόνα την Αγία Κάρα του Όσιου Δανιήλ

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάτοικοι της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών ήρθαν να υποδεχτούν το απόγευμα του Σαββάτου, την Τίμια Κάρα του Οσίου Δανιήλ εκ Τσιοτίου.

Η Κάρα του Αγίου, καταγόμενου από την Φαρκαδόνα, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, τόπο που αφιέρωσε τη ζωή στο Πλαστουργό και Θεό μας, και μόνασε από μικρή ηλικία έως μεγάλη ηλικία που παρέδωσε το πνεύμα του.

Η Τίμια Κάρα μεταφέρεται κάθε χρόνο την παραμονή της Κυριακής της Ορθοδοξίας και παραμένει επί διημέρου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, προς προσκύνηση από τους πιστούς συντοπίτες του Αγίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Τίμια Κάρα μεταφέρθηκε από το Μεγάλο Μετέωρο στην Φαρκαδόνα, όπου κλήρος και λαός, την υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα στα προπήλαια του Ιερού Ναού. Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, που παρέλαβε και μετέφερε το Ιερό Λείψανο εντός του Ναού. Ακολούθησε Μέγας Εσπερινός και Θείο Κήρυγμα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση της Αγίας Κάρας και των Εικόνων πέριξ του Ναού.

krinilive.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia