Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Παλαιοκαρυά!

Μια σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/05/2022 για την ιστορία του χωριού της Παλιοκαρυάς στο πρώην δημοτικό σχολείο της Μέσης Παλαιοκαρυάς (Ροδιάς) από τον Επιμορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαρυάς «Η Γκρόπα».

Αρχικά την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Κούτσιας όπου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, καθώς και η πρόεδρος του χωριού κα Βάσω Μπαντή- Κουτσοκέρα.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για την ιστορία της περιοχής αλλά και του πολιτιστικού συλλόγου ο κ. Σόλων Θάνος, Ιατρός και Βιολόγος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και ο  υπαξιωματικός εν αποστρατεία και πρώτος πρόεδρος και συνιδρυτή ς του Συλλόγου κ.  Αθανάσιος Μπατσικώστας.

Σημαντικής αξίας για την γενεαλογική ιστορία του χωριού της Παλαιοκαρυάς υπήρξε η ομιλία του κ. Μπρέντα Αθανασίου Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας και Γενεαλογίας σε συνεργασία με την κα Σπύρου με τίτλο: «Η Παλαιοκαρυά στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η μετάβαση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Ελευθερία».

Την συζήτηση στο δεύτερο μέρος και τους προσκεκλημένους προλόγισε η κα Μανταλιά Παναγιώτα εκπαιδευτικός, ΠΕ80, MSc, υποψήφια διδάκτωρ στο ΗΜΜΥ Πελοποννήσου και διευθύντρια του Γυμνασίου Μουζακίου. Αρχικά η κα Μανταλιά, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μετέφερε τα συγχαρητήρια του αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Στη συνέχεια παρουσίασε κάποια στοιχεία για τους ομιλητές της ημερίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντ/σης στο Δ. Πύλης κ. Βαλ. Τσιούτσιας, ο δημ. σύμβουλος κ. Δημ. Μάντζιος, ο κ. Ηλ. Κωστάκης συνεργάτης του κ. Τσιούτσια καθώς και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημάρχου Πύλης κ. Γιώργος Γώγος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia