Με νέο έργο 1.300.000 ευρώ ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με νέο έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας  προχωρά στην κατασκευή των συνοδών έργων του Ληθαίου που οδηγούν στην αποπεράτωση και  στην εύρυθμη λειτουργία του φράγματος.  

«Το επόμενο διάστημα υπογράφουμε τη σύμβαση για να ξεκινήσουν οι  υπολειπόμενες εργασίες στο φράγμα Ληθαίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ξεπεράσαμε   εμπόδια, χρονοβόρες διαδικασίες και ελλείψεις  και σήμερα  βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου που αλλάζει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών στους Δήμους Μετεώρων και Τρικκαίων. Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Σε συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη, ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα, εξορθολογίζουμε τη διαχείριση του νερού, εκσυγχρονίζουμε την αγροτική παραγωγή. Παράλληλα επικαιροποιούμε τη  μελέτη  των αρδευτικών δικτύων του Ληθαίου, αυξάνοντας τη δυναμικότητά τους στα 18.000 στρέμματα, ώστε να δώσουμε  τη δυνατότητα σε ακόμη περισσοτέρους αγρότες και  στους κτηνοτρόφους της περιοχής να έχουν πρόσβαση στο  νερό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Υπολειπόμενες εργασίες Φράγματος Ληθαίου

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν στην ολοκλήρωση του υπερχειλιστή (υπερχειλιστής , γέφυρα, λοιπές εργασίες ανωδομής), της στεγάνωσης στην περιοχή συναρμογής του μανδύα στεγάνωσης και της πλίνθου, την κατασκευή αγωγών υδροληψίας και εκκένωσης με χαλυβδοσωλήνες, την κατασκευή του συστήματος ρύθμισης οικολογικής παροχής, τη μελέτη και κατασκευή συστήματος καθοδικής προστασίας του δικτύου των χαλυβδοσωλήνων, την τοποθέτηση του θυροφράγματος στον αγωγό εκτροπής, την  προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού του κέντρου ελέγχου μετρήσεων και του κτιρίου ελέγχου, την προμήθεια και τοποθέτηση του αυτόματου Μετεωρολογικού Σταθμού, την προμήθεια και τοποθέτηση μονάδας αδιάλειπτης  (οικολογικής) παροχής, τον  ηλεκτροφωτισμό του φράγματος και την κατασκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης του έργου εκκένωσης του φράγματος. 

 Το φράγμα  βρίσκεται βορειοανατολικά  του οικισμού Θεόπετρα και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6 χλμ από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου 300 μέτρων. Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας αποθήκευσης του απορρέοντος νερού του ποταμού, για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia