Μήνυμα της Παναγιώτας Μανταλιά για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Κάθε φορά που ξεκινάει μια σχολική χρονιά συνοδεύεται όχι μόνο από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα μετά από τις νέες συνθήκες που ο καθένας από εμάς βίωσε εξαιτίας της πανδημίας και των δυσάρεστων για όλους μας συνεπειών που αυτή επέφερε σε κάθε τομέα της ζωής μας. Όλοι και όλες, μικροί –μεγάλοι είδαμε και βιώσαμε ανατροπές, προσαρμοστήκαμε σε καταστάσεις που δεν θα μπορούσαμε πριν τρία χρόνια να φανταστούμε, δοκιμάσαμε νέες μεθόδους και τρόπους για να λύσουμε καθημερινά μας προβλήματα , υιοθετήσαμε καινοτομίες και εργαλεία, τα κάναμε μέρος της ζωής μας και με κόπο φθάσαμε ως εδώ. Όλοι εκπαιδευτικοί και μαθητές περιμένουν να δημιουργήσουν ένα καινούριο με καινούριες  πινελιές κάδρο σχολικής μας ζωής.

Επιστρέφουμε στο χώρο που ανήκουμε με αισιοδοξία και ελπίδα. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Ξεκινά και πάλι μια χρονιά που θα είναι γεμάτη αγωνίες, απαιτήσεις, υποχρεώσεις και προσδοκίες. Ευελπιστούμε όμως πως θα είναι και μία χρονιά με γνώσεις, εμπειρίες ενώ παράλληλα θα ανοιχθούν καινούργιοι πνευματικοί δρόμοι.

Για σας, τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά σας, αλλά και με τα όνειρά σας για το μέλλον, είναι φυσικό, η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Κοινός στόχος όλων,  μαθητών – εκπαιδευτικών – γονιών και Αυτοδιοίκησης, είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να χαρακτηρίζεται από ποιότητα και ανταγωνιστικότητα, που να δίνει την δυνατότητα στους νέους μας, και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να ενταχθούν ομαλά και επιτυχημένα στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων. Στο νέο κύκλο γνώσεων που ανοίγει, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ακόμη μία φορά, έτσι ώστε από κοινού όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Εύχομαι σε όλες και όλους, τόσο στους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μία χρονιά ετοιμάζονται να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ευαισθησία τους στα παιδιά μας μέσα σε αντιξοότητες και ελλείψεις, καλή και δημιουργική σχολική χρόνια! Ας ξεκινήσουμε με υψηλούς στόχους και οράματα κι ας καταβάλλουμε όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν.

 ΚΑΛΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

                                                                                                Μανταλιά Παναγιώτα,MSc

                                                                                            ΠE80

                                                                                  Διευθύντρια Γυμνασίου Μουζακίου

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia