Μηνύματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στη διημερίδα του Δικτύου Πίνδος στην Πύλη (Βίντεο)

Με περιορισμένη προσέλευση πολιτών ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 2/9/2022 στο Πνευματικό Κέντρο Πύλης, οι εργασίες της επίκαιρης διημερίδας με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή – Αιτίες – Συνέπειες – Αντιμετώπιση Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών Άνθρακα», που συνδιοργανώνουν το «Δίκτυο Πίνδος», το «Πράσινο Ταμείο», ο Δήμος Πύλης και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στην εισηγητική ομιλία του οικοδεσπότη Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, τονίστηκε εμφατικά οτι έπρεπε ήδη να λειτουργεί το Υδροηλεκτρικό Φράγμα της Μεσοχώρας καθώς και ότι έπρεπε να είχε σχεδιαστεί και να λειτουργεί το Φραγμα της Πυλης με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην τοποθέτηση του για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ο Ντίνος Μπάρδας τόνισε οτι σε επίπεδο χώρας υπήρξε καθυστέρηση στη χάραξη στρατηγικης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε βάθος χρόνου και επεσήμανε την ανάγκη λήψης δυναμικών μέτρων για τον περιορισμό των συνεπειών.

Ομιλίες έγιναν επίσης από τον Ανδρέα Στεργίου, Πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ και Δήμαρχο Αργιθέας, τον Βασίλη Γιαγιάκο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, τον Κώστα. Παππά, συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας και από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας της διημερίδας παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα και Σάκης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δήμητρα Νάτσινα, ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Πύλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύλης Βάιος Καλύβας και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία σπουδαστών της ΣΜΥ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη διημερίδα:

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia