Μητρώο Επαγγελματιών Κινηματογραφικών  Παραγωγών δημιουργεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Ξεκινά η λειτουργία του  Film Office Thessaly

Μητρώο Επαγγελματιών Οπτικοακουστικών Παραγωγών  δημιουργεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την υποστήριξη του Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών Film Office Thessaly, που ξεκινά   τη λειτουργία του.

«Στη Θεσσαλία υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες  που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κινηματογραφικών και γενικότερα οπτικοακουστικών παραγωγών, όπως ηθοποιοί και  σκηνοθέτες αλλά και πολλοί ακόμη επαγγελματίες που  συμβάλλουν,  όπως  ηχολήπτες, ενδυματολόγοι, φωτογράφοι,  ξυλουργοί για την κατασκευή  των σκηνικών και πολλοί ακόμη» επισημαίνει  ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού -Πολιτισμού Γιάννης Μπουτίνας. «Όλους αυτούς τους καλούμε να συμπεριληφθούν σε ένα ολοκληρωμένο Μητρώο που δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο  πλαίσιο της άμεσης πλέον λειτουργίας του αυτοτελούς Τοπικού Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Office) της Περιφέρειας, δίνεται έμφαση στην ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, ώστε οι εταιρείες παραγωγής να μπορούν να μπαίνουν στο Μητρώο που θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Film Office και να αναζητούν τους ανθρώπους που χρειάζονται. Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλλει στην μείωση της ανεργίας αλλά και στην μείωση του κόστους των παραγωγών» προσθέτει ο κ. Μπουτίνας.

Για την εγγραφή  στο Μητρώο Επαγγελματιών Οπτικοακουστικών Παραγωγών  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιλέγοντας το link https://www.thessaly.gov.gr/Services/FilmOffice/register

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το ΕΚΟΜΕ στο πλαίσιο του έργου «Επιχορήγηση του ΕΚΟΜΕ για την Ανάπτυξη του Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (Film Offices) σε Περιφέρειες και Δήμους», προχώρησε σε διαφημιστική καταχώρηση προβολής των τοπικών Film Offices, στο διαδικτυακό Location Guide, τον ιστότοπο της διοργάνωσης FOCUS THE LOCATION SHOW. Με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πλέον τη δική της ξεχωριστή παρουσία στο Location guide, τον ιστότοπο που επισκέπτονται υπεύθυνοι παραγωγών απ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου να επιλέξουν τοποθεσίες για τα γυρίσματα τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia