Μουριά: Ρέμα που απειλούσε το χωριό καθαρίστηκε 34 χρόνια μετά!

Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν για τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουριάς, ο οποίος σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, θωράκισε το χωριό του από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Ο Δημήτρης Γιαννουλάκος μερίμνησε ώστε να εξαλειφθεί μια μόνιμη απειλή για τις περιουσίες των συγχωριανών του, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην κακοκαιρία του «ΙΑΝΟΥ», όταν νερά του υπερχειλισμένου ρέματος εισήλθαν σε αγροτεμάχια και αυλή κατοικίας.

Εικόνα από το κανάλι – ρέμα που κατευθύνεται από την Λυγαριά προς Μουριά και διέρχεται απο την θέση “ΑΜΠΕΛΙΑ ”, συνεχίζει προς την διασταύρωση Μουριά – Πηγή και διοχετεύει τα ύδατα στα όρια του χωριού Δροσερού, συνεχίζοντας προς Μ. Καλύβια έως ότου καταλήξουν στον Πηνειό.

Ο Χρήστος Μιχαλάκης ανταποκρινόμενος στο αίτημα του προέδρου, με ειδικά μηχανήματα προχώρησε άμεσα στον καθαρισμό της κοίτης τού εν λόγω αποστραγγιστικού, με καθαρισμό της από φερτά υλικά, επιβλαβή βλάστηση καθώς και εμβάθυνσή της, προλαμβάνοντας πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς το εν λόγω ρέμα είχε να καθαριστεί από το 1986!

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μουριάς Δημήτρης Γιαννουλάκος, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη για την άμεση κινητοποίηση και ανταπόκριση, καθώς και τον εργολάβο Χρήστο Ξαγαρά:

«Υλοποιώντας τέτοια έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο της κοινότητες μας, προλαμβάνουμε και ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο για τους πολίτες… Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας!!!»

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia