Μόνιμη παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Μεσολάβησαν αρκετά χρόνια από την στιγμή που το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας έμεινε χωρίς παιδίατρο, με τους γονείς της περιοχής, είτε να μεταβαίνουν σε κάποιο ιδιώτη γιατρό για την εξέταση των παιδιών τους, είτε να καταφεύγουν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Πλέον μετά από αρκετά χρόνια και μετά τις παρεμβάσεις της διοίκησης του Κέντρου Υγείας Τρικάλων, του προσωπικού αλλά και το σημαντικότερο της 5ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα του διοικητή και του υποδιοικητή κ.κ. Φώτη Σερέτη και Ηλία Τσιαούση, ένα πάγιο αίτημα του ΚΥΦ αλλά και των κατοίκων της περιοχής έγινε δεκτό. Αυτό της πρόσληψης παιδιάτρου που θα εκτελεί καθήκοντα στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Την περασμένη Παρασκευή ορκίστηκε και από το πρωί της Δευτέρας ανέλαβε υπηρεσία η παιδίατρος κα Αγγελική Σακαρόφα, η οποία πλέον καλείται να οργανώσει το παιδιατρικό ιατρείο του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα παιδιά της περιοχής.

Η έλευση του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας προκάλεσε την ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς τους τελευταίους μήνες η νοσηλευτική μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας που φιλοξενείται στο Δήμο Φαρκαδόνας, στελεχώνεται με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η αρχή έγινε με την πρόσληψη ενός γενικού ιατρού που ήρθε να προστεθεί στους υπάρχοντες επιστήμονες υγείας και ακολούθησε η πρόσληψη ενός οδοντιάτρου που έλειπε για πολλά χρόνια από το ΚΥΦ. Μέσα στις επείγουσες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό ήταν και η ειδικότητα του παιδιάτρου που καλύφτηκε.

«Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας βρίσκεται σε καλό στάδιο. Μετά και την πρόσληψη του παιδιάτρου, βρισκόμαστε σ΄ ένα ικανοποιητικό στάδιο σε τοπικό επίπεδο. Αν στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας καλυφτούν 1-2 θέσεις ιατρών γενικής ιατρικής, θα ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς και οι ανάγκες θα καλυπτόταν στο έπακρο, αλλά και θα έβγαινε χωρίς δυσκολία το πρόγραμμα», τόνισε η διευθύντρια του ΚΥΦ κα Βιολέτα Ροκκά.

Σημειωτέον ότι στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας προσφάτως καλύφτηκε μέσω του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού μία θέση Τεχνολόγου Ακτινολόγου, υπάλληλος που θα απασχοληθεί με σύμβαση 24 μηνών ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβουν υπηρεσία 1 νοσηλεύτρια ΤΕ και 1 νοσηλεύτρια ΔΕ, που θα προστεθούν στο υπάρχον προσωπικό.

krinilive.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia