Νέα βιβλιοθήκη απόκτησαν οι φυλακές Τρικάλων

Παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα εγκαίνια του πολυχώρου/βιβλιοθήκης του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια και τελεσφόρησε πριν από λίγες ημέρες, προσφέροντας στους κρατουμένους ψυχαγωγία και το κυριότερο τη δυνατότητα να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας,  οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Αθανάσιος Λιούτας και Σάκης Παπαδόπουλος, o Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Στέργιος Νίντος, η Δήμητρα Νάτσινα Περιφερειακή Σύμβουλος, η Νικολέττα Μπρουζούκη Προεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης.

Στην όλη προσπάθεια και στη σημασία της στάθηκε ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κ. Θωμάς Χαχάμης, λέγοντας ότι σε αυτό τον χώρο θα «τρέξουν» διάφορα προγράμματα, εκδηλώσεις, διαλέξεις που θα έχουν ως στόχο την στήριξη των κρατουμένων ενώ η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου υπογράμμισε ότι η δημιουργία αυτού του χώρου αποδεικνύει εμπράκτως ότι εδώ και δύο μισή χρόνια συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκινήσαμε. «Θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές και θα το πράξουμε» τόνισε με έμφαση.
Την ικανοποίηση της για την ίδρυση αυτού το χώρου κατέθεσε και η διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων κα. Μαρία Μουτσάκη, λέγοντας ότι θα προστεθούν και άλλοι συγγραφείς. Στη σημασία ίδρυσης τέτοιων χώρων στάθηκαν τόσο ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ κ. Χρίστος Λιάπης.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3D95ED6A-40F7-41FE-8DB6-33B54E6CB7B2.jpeg

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia